Bertelsmann AG: Τετραπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 12:47
A- A A+

ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων της Γερμανίας, Bertelsmann AG, καθώς τα έσοδα από το τηλεοπτικό και το τμήμα της δισκογραφίας βελτιώθηκαν. Η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις της, προκειμένου να επεκταθεί στις αγορές εκείνες που εμφανίζουν ταχύτερη ανάπτυξη.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 446 εκατ. ευρώ (538 εκατ. δολ.) έναντι 110 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο σημείωσαν αύξηση 3,2%, φθάνοντας στα 8,1 δισ. ευρώ.

Η Bertelsmann, της οποίας τα κέρδη τονώθηκαν από τις πωλήσεις της αυτοβιογραφίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Bill Clinton, που εξέδωσε η εταιρεία της, Random House Inc., με τίτλο «Ο Κώδικας ντα Βίντσι», είχε ως αποτέλεσμα την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα λειτουργικά κέρδη που θα εμφανίσει η εταιρεία στο σύνολο του 2004.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα μέσα στο έτος, η διοίκηση, είχε ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει δύο δισ. ευρώ για εξαγορές και σήμερα ανακοίνωσε την απόκτηση μιας εταιρείας διανομής βιβλίων στην Ουκρανία.

«Οι προσπάθειες εδραίωσής μας, αποδίδουν και βρισκόμαστε σε πορεία ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής της Bertelsmann, Gunter Thielen, ο οποίος τόνισε, ότι η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αύξηση των εργασιών της, μέσω της επέκτασής της σε νέες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Το πρώτο εξάμηνο, η εταιρεία επένδυσε συνολικά 446 εκατ. ευρώ, έναντι επενδύσεων 342 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Ο εκπρόσωπος της, Andreas Grafemeyer, αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει το δημοσίευμα στους Finanancial Times, ότι το BBC, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Bertelsmann, τη Walt Disney Co. και την Time Warner Inc., για πιθανή πώληση του BBC Worldwide, του τμήματος εκδόσεων και εμπορικών πωλήσεων του ΒΒC.

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 843 εκατ. ευρώ, ενώ τα Εbitda αυξήθηκαν στα 596 εκατ. ευρώ από 186 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Προτεινόμενα για εσάς