Την παραίτηση Ν. Δένδια – Χαρ. Αθανασίου ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 22:15
UPD:03/04/2014 01:31
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία, την ξέραμε και την είχαμε καταγγείλει πολλές φορές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σοκαρισμένος  με τις αποκαλύψεις από το βίντεο με τη  συζήτηση Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις, ενώ  ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα υφίσταται μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα  και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίον σκέφτεται ο πρωθυπουργός σε ένα ζήτημα μείζον, όπως είπε, για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, που είναι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία, την ξέραμε και την είχαμε καταγγείλει πολλές φορές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής.

«Τώρα κατανοούμε πλήρως γιατί ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει τα περί συνεργασίας με την ΧΑ» είπε.

«Εκλεκτικές συγγένειες»

Όλα όσα  βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα, συνέχισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύουν πρώτον, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις οποίες καταγγέλλαμε τόσο καιρό ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  και στη Χρυσή Αυγή, τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

Η ΑΥΓΗ

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι είχε καταγγείλει στο παρελθόν δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου «off the record, off camera» όταν είχε πει «μην μας ζορίζετε και πολύ γιατί θα συνεργαστούμε με την Χρυσή Αυγή και  θα κυβερνήσουμε ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλειοψηφία».

«Για άλλους λόγους αντιμετωπίστηκε η Χ.Α.»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρας ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και να τη θέσει ενώπιον του νόμου, όχι για να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δραστηριότητα, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά.

«Αυτό βγαίνει απ  όλη αυτή τη συνομιλία και για να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να είναι η επόμενη κυβέρνηση» είπε.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως όλη αυτή η διαδικασία φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, πρώτον ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν  στη θέση τους. Οφείλουν να παραιτηθούν και για λόγους ευθιξίας   αν θέλετε. Και ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας ότι η υπόθεση αυτή οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος με κάθε θεσμικό τρόπο και όσον αφορά το πολιτικό της σκέλος και  όσον αφορά το θεσμικό της σκέλος, δηλαδή τη σχέση της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή