Λ. Νικολάου: Επιστολή Ρόγκ για την τροπολογία περί αλλαγής συγκρότησης της ΕΟΕ

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 14:40
A- A A+

«Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη (Κεφάλαιο 2, άρθρο 16 παρ. 2.6) καθήκον κάθε μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι «να ενημερώνει χωρίς αναβολή τον πρόεδρο (της ΔΟΕ), για κάθε γεγονός που μπορεί να παρακωλύσει την εφαρμογή του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη ή να θίξει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το Ολυμπιακό Κίνημα στη χώρα του ή την οργάνωση του Ολυμπιακού Κινήματος στην υπηρεσία της οποίας βρίσκεται.

Ως εκ τούτου, υποχρέωση του κ. Λάμπη Νικολάου, -προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτοπής (ΕΟΕ)- ο οποίος επιπροσθέτως είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ήταν να ενημερώσει αμέσως τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ για το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατέθεσε στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

Ο κ. Νικολάου, ήδη κοινοποίησε στον κ. Ορφανό, αντίγραφο της επιστολής που είχε αποστείλει στον κ. Ρόγκ καθώς και την απαντητική επιστολή που έλαβε από τον τελευταίο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Η αναστάτωση έχει δημιουργηθεί για την έβδομη τροπολογία στο Νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις άρθρων του Ν.2725/1999 και άλλες ρυθμίσεις θεμάτων Αθλητισμού».

Μεταξύ άλλων,προβλέπει ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του επομένου έτους των Ολυμπιακών Αγώνων (κατά την πρώτη ισχύ του Νόμου, Ιανουάριος 2005) πρέπει: είτε η γενική τους συνέλευση είτε το διοικητικό συμβούλιο να εκλέξει έναν αντιπρόσωπο με τον αναπληρωτή του για την εκπροσώπηση της στην Ε.Ο.Ε

Στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων επιβάλλεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλεκτόρων απαγορευμένης της δια πληρεξουσίου συμμετοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις