«Οι δικαστές θα πράξουν το καθήκον τους»

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 17:46
UPD:18:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στη σημερινή συνεδρίαση όπου θα γίνει η ψηφοφορία άρσης της βουλευτικής ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

A- A A+

«Η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι δικαστές όπως σε κάθε περίπτωση θα πράξουν το καθήκον τους», τονίζουν δικαστικές πηγές με αφορμή την συνομιλία του Ηλία Κασιδιάρη με τον παραιτηθέντα γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Μάλιστα, παραπέμπουν στα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που όπως λένε, καταδεικνύουν πως η Δικαιοσύνη κινείται στη σωστή κατεύθυνση την ώρα που η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από την πλευρά του  ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαψεύδει την οποιαδήποτε παρέμβαση εκ μέρους του στη Δικαιοσύνη για την προφυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής.

«Κατά το μέρος που αναφέρεται στο πρόσωπό μου είναι αναληθής.

Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση στην οποιαδήποτε υπόθεση. Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές που γνωρίζω πολύ καλά», επισήμανε προσθέτοντας ότι «πήρα μόνο την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση. Άλλο η παρέμβαση, άλλο η ενημέρωση».

Αναφερόμενος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή