Το σήμερα μέσα από τη ζωή της Μελίνας

Στο θέατρο Θησείον
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 10:20
Takis
A- A A+

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα αυτό είναι. Η κληρονομιά της, η περιουσία της. Και αν το χάσουμε αυτό, δεν είμαστε κανείς». Αυτά τα λόγια της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη αντηχούν στο σήμερα μέσα από τη ζωή και το έργο της και γίνονται έναυσμα για μια σύγχρονη αντιπαραβολή.

Η παράσταση που παρουσιάστηκε το 2013, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, το «Melina M.», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Θησείον, από τις 3 έως τις 13 Απριλίου.

«Πολίτες δεύτερης διαλογής»

Με αφορμή τη Μελίνα Μερκούρη, τη διεθνώς βραβευμένη ηθοποιό, την παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα και δυναμική  πολιτικό, τη μακροβιότερη υπουργό Πολιτισμού, που όπως είχε τονίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου «άντεξε» και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που έκανε, τη γυναίκα που διεκδίκησε με πάθος και χωρίς φόβο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, η παράσταση μιλάει για τη σημερινή κατάσταση του πολιτισμού και του θεάτρου.

Σε μια χώρα, όπου ο πολιτισμός δεν πρωταγωνιστεί πια και οι ηθοποιοί θεωρούνται «πολίτες δεύτερης διαλογής», το «Melina M.», αφηγούμενο ιστορίες από τη ζωή και το έργο της πολυδιάστατης  αυτής προσωπικότητας, αντιδιαστέλλει με χιούμορ τη σημερινή κατάσταση, με την ανυπαρξία προσοχής - που αρμόζει - στον πολιτισμό, αλλά και με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηθοποιοί - και όχι μόνο - στην κρίσιμη εποχή μας.

TAKIS
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, σκηνικά - κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, φωτισμοί - φωτογραφίες: Τάκης Λυκοτραφίτης, δραματολόγος: Αναστασία Διαμαντοπούλου, επιμέλεια φωνητικών αυτοσχεδιασμών: Μίνως Θεοχάρης, μουσικό καλωσόρισμα: cORNIzA, βοηθός σκηνοθέτη: Λάζαρος Βαρτάνης, συμπαραγωγή: Λυκόφως. Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Λάζαρος Βαρτάνης, Ελένη Κάκκαλου, Ζωή Καραβασίλη, Μάριος Μακρόπουλος.

Πληροφορίες
Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7 - Θησείο, τηλ.: 210 3255444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 20:00, Κυριακή: 21:30. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, φοιτητικό - μαθητικό - άνω των 65 - ανέργων: 10 ευρώ, δωρεάν είσοδος για συγκεκριμένο αριθμό ανέργων. Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr.

naftemporiki.gr
 


 

Προτεινόμενα για εσάς