Γ. Μπουτάρης: Δεν θα διεκδικήσω 3η θητεία εάν εκλεγώ

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 14:59
UPD:16:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

A- A A+

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2019 εάν εκλεγεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ο νυν δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης.

Όπως υποστήριξε «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ το δηλώνω από τώρα ότι στις επόμενες εκλογές του 2019, εφόσον κερδίσουμε φυσικά, δεν θα είμαι υποψήφιος».

Απατώντας σε παρατήρηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλου σχετικά με πρωταπριλιάτικο αστείο ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι « μπορεί να είναι Πρωταπριλιά, αλλά είναι μια μέρα σαν τις άλλες. Επειδή εγώ είμαι εκ φύσεως ψεύτης, αν ήταν Πρωταπριλιάτικο θα το θύμιζα ότι είναι Πρωταπριλιά. Αν θέλετε να το επαναλάβω και αύριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τρίτη θητεία».

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαίτερα θετικές δημοσκοπήσεις για την παράταξή του υπογράμμισε ότι «αυτό, όμως, έχει έναν τεράστιο κίνδυνο. Να καβαλήσουμε το καλάμι και να λειτουργήσουμε αλαζονικά λες κι έχουμε εκλεγεί ήδη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη, απάντησε ως εξής: «Ουδέν σχόλιο. Ο καθένας κοιτάζει τα δικά του. Θα βρεθούμε σε κάποιο ντιμπέιτ. Τώρα δεν λέω τίποτε».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι στην παράταξή του, την «Πρωτοβουλία», δεν τους ενδιαφέρει η κομματική τοποθέτηση του καθενός. «Σαφώς μας ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν λέμε πως είμαστε εναντίον των κομμάτων, δεν διαγράφουμε τα κόμματα. Απλώς δεν πρέπει τα κόμματα να μπλέκονται και να καθορίζουν με κομματικά κριτήρια τις διοικήσεις του Δήμου», είπε χαρακτηριστικά.

Τους πρώτους 53 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» στις εκλογές του Μαΐου, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε πως στην παράταξή του υπάρχουν πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και πολλές φορές δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχουν ομάδες και καβγάδες στο εσωτερικό της παράταξης. «Εγώ προσωπικά δεν δίνω φράγκο», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι η παράταξή του δεν διαγράφει και όποιος έχει σημαντικές διαφωνίες μπορεί να φύγει μόνος του.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μπουτάρη για την αίτηση που έχει καταθέσει ηλεκτρονικά ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο δήμαρχος περιορίστηκε στο εξής σχόλιο: «Ενδιαφέρον το ενδιαφέρον του Βούγια».

Οι πρώτοι 53 υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη»

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης παρουσίασε τους πρώτους 53 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής του. Πρόκειται για τους (αλφαβητικά):

Δημοτικοί Σύμβουλοι

Άγιος Αλέξανδρος
Γιατρός, μαιευτήρας – γυναικολόγος. Σήμερα, προσφέρει ιατρική φροντίδα στα Ιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου».

Γαϊτάνη Λίνα
Είναι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία είναι πρόεδρος του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασία του Πολίτη και Δημοτικής Αστυνομίας και του τομέα Αθλητισμού, καθώς επίσης μέλος της επιτροπής πολιτισμού.

Γαργάλα Εύα
Πτυχιούχος Ανώτατης Υγειονομικής Σχολής, στέλεχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Γιτόπουλος Βλάσσης
Πτυχιούχος της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και MSc in International Management University of Reading.

Γλούφτσης Λάζαρος
Πτυχιούχος εργοδηγός.

Δούκας Ηρακλής
Επιχειρηματίας – καλλιτέχνης

Ζωίδης Γιώργος
Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου και είναι ομότιμος καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Καμάρας Αντώνης
Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες (Connecticut College, Β.Α.), Πολιτική Θεωρία και Διεθνή Πολιτική Οικονομία (London School of Economics, M.Sc., M.Phil.) και έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τα θέματα της αστικής διακυβέρνησης και ανάπτυξης.

Καραδιάκος Νίκος
Είναι πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής Ιωαννίνων και του τμήματος Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάζεται ως αρχιτέκτονας.

Καρρά Αναστασία
Πρώην υπάλληλος ΟΤΕ.

Κατσιάφα Ανθούλα
Εργάζεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως βοηθός μικροβιολόγου και είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Λιάκου Λίνα
Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. (2008) και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Αστικό Σχεδιασμό από το University College of London (2009).

Λουασάρη Ελένη
Εκπρόσωπος του ομογενειακού χώρου. Εθελόντρια στον ομογενειακό σύλλογο «Ομόνοια».

Μπαρμπουνάκης Αλέξανδρος
Είναι απόφοιτος της Ιωαννειδίου σχολής και του 13ου λυκείου Θεσσαλονίκης.

Ντίνος Σωκράτης
Αποφοίτησε το 1995 με πτυχίο BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Ουαλλίας – Κολλέγιο του Κάρντιφ και το 1996 με πτυχίο MSc στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στη Μ. Βρετανία, όπως και το 2010 με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης MBA από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Πανταζής Ιωάννης
Έχει σπουδάσει στα ΚΕΚ Πλάτων με αντικείμενο τις τεχνικές πωλήσεων λιανικής – χονδρικής, δυναμική πωλήσεων λιανικής και ψυχολογία καταναλωτή – πελάτη.

Παπαδόπουλος Γιάννης
Ιατρός – καρδιολόγος με πλούσιο επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Ιατρικά Συνέδρια.

Παπαστεργίου Χρήστος
Σπούδασε στην Ιατρική του ΑΠΘ και εργάζεται από το 2001 ως ειδικός Ακτινολόγος – Επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Παυλίδης Βασίλης
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Στρατάκη Κική
Είναι απόφοιτος  του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του  ΑΠΘ και αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Τογκαρίδου Ελεονώρα
Είναι μαιευτήρας – χειρουργός – γυναικολόγος, διδάκτωρ του ΑΠΘ με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Τριανταφυλλίδου Έλενα
Ελεύθερη επαγγελματίας.

Τσιλιγκαρίδου Ρεββέκα
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου EMBA από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Χατζηιωάννιδης Νίκος
Είναι επιχειρηματίας.  

Χατζησταύρου Χρυσόστομος
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου South Bank του Λονδίνου με μπάτσελορ στις σπουδές Πληροφορικής.

Χουλιάρας Βασίλης
Οικονομολόγος με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Dijon και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Οικονομικού Τμήματος ΑΠΘ.

Χρήστου Ευάγγελος
Είναι Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Κοινοτικοί σύμβουλοι

Αδαμόπουλος Δημήτρης
Απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με master στην Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη από το University College Dublin και διδακτορικό από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Αρετάκης Δημήτρης
Απόφοιτος των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων Εκπ. Μαντουλίδη. Φοιτητής στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ.

Αρκουδογιάννης Νίκος
Πολιτικός μηχανικός

Αυγερινός Χρήστος 
Απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Γκουσμπουνάρης Ιωάννης
Απόφοιτος της ακαδημίας σωματοφυλακών και μέλος του  σύλλογο προστασίας πρασίνου - δασών νομού Θεσσαλονίκης και ευρύτερης περιοχής.

Δαγδιλέλη Ιωάννα
Πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής. Κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων.

Δημοπούλου Κασσάνδρα
Σπούδασε κλασικό τραγούδι και βιολοντσέλο στην Ελλάδα και τη Γερμανία και μοντέρνο θέατρο και χορό στην Ελβετία.

Δουλγερίδης Γιώργος
Οικονομολόγος - Λογιστής με master στη Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού (Hospitality).

Δριβάκου Δέσποινα
Απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ και της σχολής   διοίκησης οικονομίας του Τ.Ε.Ι.Θ.

Ιακωβίδου Νάντια
Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ με διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο τμήμα.

Καραγιάννη Ευαγγελία
Τραπεζικός υπάλληλος.

Κόμπος Κωνσταντίνος
Εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος στην ΕΔΟΘ-ΑΔΕΔΥ.

Κονιόρδος Βασίλης
Αρχιτέκτονας.

Κουκίδης Μιχάλης
Ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος. 

Κουλουκούρη Αναστασία
Αρχιτέκτονας, ενεργό μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / ΤΚΜ.

Λαγουδάκης Γιώργος
Τελειόφοιτος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙ των Σερρών.

Λεονταρίδης Χρήστος
Ασχολείται με το γενικό εμπόριο.

Μανώλα – Βακάλη Έλλη
Μαιευτήρας – γυναικολόγος.

Μαστραντώνη Ελισάβετ
Σχεδιάστρια μόδας

Μπόλματη Αικατερίνη
Εκπαιδευτικός,  πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ, πτυχιούχος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Παϊπούρογλου Νίκος
Έμπορος.

Ρίμπας Στέλιος
Επιχειρηματίας

Σάββας Σαββίδης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Μηχανικός Η/Υ και υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Σεραφείμ Αθανάσιος
Μηχανολόγος Μηχανικός.

Τσιαπακίδης Κωνσταντίνος
Αστυνομικός

Ρικάρντο Χέιρ
Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός φοιτητής στον Τομέα της Ιστορίας της Φιλοσοφίας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή