Eπισκόπηση ελληνικού Τύπου

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 08:39

A- A A+

Οι αναμενόμενες εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι δηλώσεις εκπροσώπων κοινωνικών φορέων για τα σενάρια πρόωρων εκλογών και οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): «Οι προθεσμίες για αιτήσεις μονιμοποίησης στον ιδιωτικό τομέα. Ανώνυμες εταιρίες εισηγμένες στο ΧΑΑ».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): «Περικόπτονται οι εξοπλισμοί κατά 30%. Για την εξοικονόμηση κοινωνικών πόρων. Ασυδοσία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Φρένο στη... ΝΔ από το Μαξίμου. Κάλυψη στους υπουργούς που πιέζονται από «κομματικά αιτήματα» και παρεμβάσεις συνδικαλιστών».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ: «Σύνταξη και επίδομα σε 500.000 πολύτεκνους. Τι θα εξαγγείλει ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη».

* Η ΑΥΓΗ: «Απάντηση τώρα στη ρατσιστική βία. Σήμερα συλλαλητήριο αλληλεγγύης Ελλήνων και Αλβανών στην Ομόνοια στις 6μ.μ.».

* ΑΥΡΙΑΝΗ: «Ξεσάλωσε η Γιάννα. Έκοψε τη Δήμαρχο της Αθήνας από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Παραολυμπιακούς».

* ΤΟ ΒΗΜΑ: «Όχι σε νέες εκλογές από τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ. Η χώρα δεν αντέχει νέα προεκλογική περίοδο. Οι κ.κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος και Οδ. Κυριακόπουλος συμπίπτουν».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «4.000 προσλήψεις στα ΚΕΠ χωρίς διαγωνισμό. Με ενιαία προκήρυξη από το ΑΣΕΠ».

* ΕΘΝΟΣ: «Με ανοικτές πληγές ανοίγουν τα σχολεία. Πρεμιέρα τη Δευτέρα με χιλιάδες κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών, απλήρωτους εκπαιδευτικούς και εκπτώσεις στα ολοήμερα».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ίδρωσαν τις φανέλες χωρίς αποτέλεσμα αλλά με... αξιοπρέπεια. Μπορεί η εθνική μας να έμεινε πίσω βαθμολογικά, αλλά δεν χάθηκε η ελπίδα για την πρόκριση, αλλά με το βάρος των πρωταθλητών...».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Ικέτης στον Σημίτη. Στο σπίτι του τέως πρωθυπουργού ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για άρση των παρεξηγήσεων».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αντιπολίτευση με ανέκδοτα... περί αξιοκρατίας. Δημ. Διοίκηση: Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» επιθυμεί να διατηρήσει τη μονοκρατορία του».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ξορκίζουν εκλογές και οι δύο. Απροθυμία για νέες κάλπες ενόψει εκλογής Προέδρου».

* ΕΣΤΙΑ: «Καθ' όλα συνεπής η πολιτική Καραμανλή. Τι εξήγγειλε πέρυσι στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης».

* ESPRESSO: «Ζητούν να βγει από τη φυλακή έμπορος ναρκωτικών. 150 επώνυμοι με τις υπογραφές τους».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Προληπτικά πλήγματα παντού. Προαναγγέλλει μετά την Αμερική και η Ρωσία».

* Ο ΛΟΓΟΣ: «Ανησυχία για τον αγροτικό τομέα. Συναντήσεις Καραμανλή με ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΣΕΕ ενόψει ΔΕΘ».

* ΤΑ ΝΕΑ: «Καταιγίδα εξετάσεων στην Παιδεία. Όλο το πακέτο των αλλαγών».

* Η ΝΙΚΗ: «Γαλάζιος» εμφύλιος. Διαφορετικές τακτικές για την επέλαση στο Δημόσιο. Πιο γρήγορους ρυθμούς ζητά ο Μεϊμαράκης».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πρόσχημα η τρομοκρατία. Ο εχθρός - λαός ο στόχος της «ολικής ασφάλειας».

* TRAFFIC NEWS: «Αγρια παράθυρα στην TV. Τι συμβαίνει με τη διαθήκη του Δημήτρη Παπαμιχαήλ; Γιάννης Παπαμιχαήλ: Απειλεί με αγωγές».

* Η ΧΩΡΑ: «Πώς θα γίνουν μόνιμοι και οι συμβασιούχοι του ιδιωτικού τομέα. Τι προβλέπει αναλυτικά το ΠΔ του υπουργείου Απασχόλησης».

* City Press: «Δύο «ΟΧΙ». «Όχι» στη λιτότητα, είπε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ μετά τη συνάντησή του χθες με τον πρωθυπουργό, ενώ λίγη ώρα αργότερα «όχι» σε πρόωρες εκλογές».

* Μetro: «Η μάχη της φρατζόλας. Ανατιμήσεις μέχρι και 20% φοβάται η κυβέρνηση».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Συμβασιούχοι: Πώς θα μονιμοποιηθούν. Σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Ελλάδα - Τουρκία 0-0. Ποδοσφαιρική ισοπαλία και πολιτική ισορροπία».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή