Αποθέωση για τους «χρυσούς» Έλληνες κωπηλάτες από την ομογένεια του Σίδνεϊ

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 12:34
UPD:12:36
EPA/PAUL MILLER
A- A A+

Την αποθέωση γνώρισαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της κωπηλασίας Ελευθέριος Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος από την ομογένεια του Σίδνεϊ.

Με τραγούδια, ποιήματα και ομιλίες, η Αυστραλο-Ελληνική Επιμορφωτική Προοδευτική Αδελφότητα (AXEΠA) εόρτασε την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 στο Σίδνεϊ με βασικούς προσκεκλημένους δυο «χρυσούς» Έλληνες, σε μια εκδήλωση που παρέστησαν εκατοντάδες ομογενείς.

Λίγο νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής, στο Sydney International Regatta Centre στο Penrith, οι Ελευθέριος Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος είχαν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών, με διαφορά τριών δευτερολέπτων από τους Κινέζους και τους Αυστραλούς τρίτους.

«Ο Λευτέρης Κόνσολας κι ο Σπύρος Γιάνναρος μας απέδειξαν ότι η ελληνική ψυχή συνεχίζει να κτυπά δυνατά, παρά τις δυσκολίες της κρίσης. Σαν ΑΧΕΠΑ, είμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να ανεβάσουν την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί της κατηγορίας τους» υπογράμμισε στην ομιλία του ο πολιτειακός πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιάννης Καλλιμάνης, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τον τελικό.

Από την πλευρά τους, τόσο ο 25χρονος Κόνσολας όσο κι ο 21χρονος  Γιάνναρος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την ΑΧΕΠΑ για τη συμπαράστασή της, καθώς και το θαυμασμό για την υποδοχή που τους πρόσφερε η ομογένεια του Σίδνεϊ. «Τέτοια υποδοχή δεν έχουμε ξαναδεί. Θα σας έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας» δήλωσε ο Σπύρος Γιάνναρος.

Να σημειωθεί ότι η ΑΧΕΠΑ της Νέας Νότιας Ουαλίας είχε εξασφαλίσει τη φιλοξενία των κωπηλατών και του ομοσπονδιακού τεχνικού τους, Τζοβάνι Ποστιλιόνε, σε συνεργασία με την Λημνιακή Αδελφότητα ΝΝΟ και την Μυτιληνιακή Αδελφότητα ΝΝΟ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις