ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στην παρουσία ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 11:57
UPD:12:07
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, αποτελεί «Δούρειο Ίππο» για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την παρουσία ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία. 

A- A A+

Την αντίδραση της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά) έχει προκαλέσει η παρουσίασα ιδιωτών γιατρών ή συνταξιοδοτημένων γιατρών του ΕΣΥ στα δημόσια νοσοκομεία. 

Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, οι συγκεκριμένοι γιατροί καλούνται με «διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες και εκτελούν ιατρικό έργο». 

Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, αποτελεί «Δούρειο Ίππο» για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την παρουσία ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία. 

«Όσο για τον "εθελοντισμό" συγκεκριμένων συναδέλφων που καλούνται στα νοσοκομεία, δεν τους έχουμε δει στα πολυάριθμα Κοινωνικά Ιατρεία που συρρέουν ανασφάλιστοι και απελπισμένοι ασθενείς, που ζητούν διέξοδο στο ιατρικό τους πρόβλημα», τονίζεται στην επιστολή.

Η Ένωση απαιτεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων την εφαρμογή του νόμου, τόσο για τους συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς, όσο και για τους ιδιώτες, και την άμεση απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία.

Με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ιδιώτες γιατροί χειρουργούν στο «Αγία Όλγα», η ΕΙΝΑΠ ζητεί τον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων διευθυντών των χειρουργικών κλινικών του νοσοκομείου και επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των ένδικων μέσων κατά παντός υπευθύνου.

«Η λύση του προβλήματος είναι η μαζική πρόσληψη νέων και εξειδικευμένων γιατρών στα νοσοκομεία», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή