Τυνησία: Κάθειρξη επτά ετών σε δύο αστυνομικούς για υπόθεση βιασμού

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 07:27
UPD:09:15
EPA/MOHAMED MESSARA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σε επτά χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για το βιασμό μιας νεαρής γυναίκας τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Τυνησία.

Ένας ακόμη αστυνομικός, ο οποίος οδήγησε το φίλο της νεαρής κοπέλας σε ένα ΑΤΜ για να τού αποσπάσουν χρήματα, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή.

Για απογοητευτική απόφαση έκαναν λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην αποκαλούμενη υπόθεση «Μεριέμ».

Η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, καθώς η εισαγγελική αρχή επιχείρησε αρχικά ανεπιτυχώς να κατηγορήσει την κοπέλα και τον φίλο της για απρεπείς πράξεις, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών και μια εκστρατεία για την υποστήριξη της νεαρής γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού και κατηγόρησε την νεαρή γυναίκα, που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Μπεν Μεριέμ» ότι ουσιαστικά επιδίωξε τις σεξουαλικές περιπτύξεις με τους αστυνομικούς. Όπως υποστήριξαν, εντόπισαν τη νεαρή γυναίκα και το φίλο της να κάνουν σεξ στο αυτοκίνητό τους σε ένα προάστιο της Τύνιδας.

«Αρνήθηκαν τα πάντα» είπε η Ραντχία Νασραουί δικηγόρος της νεαρής γυναίκας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή