Το υπ. Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στην Τζακάρτα

Καμία ανησυχία για τους τραυματισθέντες υπαλλήλους της ελληνικής πρεσβείας
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 11:36
UPD:11:37
A- A A+

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και έντονο τρόπο, τη βομβιστική επίθεση στην Τζακάρτα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο επτά ανθρώπων και το τραυματισμό περισσότερων από 100, μεταξύ των οποίων και τριών υπαλλήλων της ελληνικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η κατάσταση των τριών τραυματισθέντων υπαλλήλων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Σήμερα περί ώρα Ελλάδος 06.30 πρωινή, στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, εξερράγη βόμβα μεγάλης ισχύος που ήταν τοποθετημένη στο οδόστρωμα της λεωφόρου μεταξύ των κτιρίων της Πρεσβείας της Ελλάδος και της Πρεσβείας της Αυστραλίας.

Από την έκρηξη και το ωστικό της κύμα προεκλίθησαν σοβαρές ζημιές εκτός και εντός των γραφείων της Πρεσβείας που στεγάζονται στον 12ο όροφο πολυόροφου κτιρίου.

Από τις ζημιές αυτές τραυματίσθηκαν ελαφρά και ουδένα κίνδυνο διατρέχουν τρεις υπάλληλοι της Πρεσβείας μας.

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό και έντονο τρόπο το λυπηρό αυτό γεγονός που αποτελεί μία ακόμα απεχθή και άνανδρη πράξη τρομοκρατίας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό αθώων πολιτών.

Το φαινόμενο της τρομοκρατίας έχει αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις και πρέπει να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, τόσο ως προς τις διάφορες μορφές εκδήλωσής του, με την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, όσο και ως προς τις αιτίες του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή