Αλ. Τσίπρας: Η μομφή είναι πολιτική επιλογή έκφρασης της δυσαρέσκειάς μας

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 23:01
UPD:23:03
Η ΑΥΓΗ
A- A A+

«Είναι πολιτική επιλογή έκφρασης της δυσαρέσκειάς μας για την διαδικασία που επελέγη και την παραβίαση του κανονισμού και του Συντάγματος», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Δεν πρόκειται για προσωπική διένεξη, αλλά αναγκαστική πολιτική επιλογή τη στιγμή που ο πρόεδρος πήρε πάνω του την θέση του αντιπροέδρου που είχε έρθει εσπευσμένα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής «θα μπορούσε να θέσει το θέμα στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλή ή έστω στη διάσκεψη των προέδρων».

Την Κυριακή «έγινε πρωτοφανές στα χρονικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με ακόμα πιο προφανή πολιτική σκοπιμότητα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε: «σήμερα είναι σαφές ποια ήταν η σκοπιμότητα της αλλαγής στάσης της κυβέρνησης. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση. Ακόμα μεγαλύτερος θα ήταν η κρίση των βουλευτών για τον υπουργό Οικονομικών».

«Η κυβέρνηση την Κυριακή φυγομάχησε. Το μόνο κυβερνητικό σχέδιο ήταν η φυγομαχία και δυστυχώς ο Πρόεδρος της Βουλής υπηρέτησε αυτό το κυβερνητικό σχέδιο», εκτίμησε ο Αλ. Τσίπρας και επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Το πολύ διαφημισμένο success story 2 μετατράπηκε σε ιστορία τρόμου. Τα χαμόγελα πάγωσαν», τόνισε και πρόσθεσε: «είστε κυβέρνηση πολυτραυματίας». Σχολίασε δε και δημοσιεύματα που χαρακτήρισαν «μέγα λάθος» την πρόταση μομφής: «ας κάνουμε κάθε εβδομάδα από ένα τέτοιο λάθος, να χάνετε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και από δύο βουλευτές».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς Βουλευτές ο Αλ. Τσίπρας είπε: «καταλαβαίνω τον διαρκή εκβιασμό που υφίστανται οι βουλευτές της πλειοψηφίας όλα αυτά τα χρόνια. Την Κυριακή ξεπέρασε τα όρια και μάλιστα με ψευδή στοιχεία, όπως ότι δεν θα πάρουμε τη δόση. Όμως ο Δ. Σταμάτης γνώριζε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για την δόση στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στην Ελλάδα την Τρίτη. Άρα πρόκειται για συνειδητό εκβιασμό». Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πάντως τον «ρόλο» ορισμένων Βουλευτών λέγοντας ότι «έμειναν οι αντάρτες γάλακτος, που κάθε φορά κάνουν φασαρία και ψηφίζουν τα πάντα, σε συνεννόηση, κατά την άποψή μας, με την κυβέρνηση».

«Ρίχνετε σκόνη στα μάτια του κόσμου για να μην καταλάβει η κοινωνία τι εγκλήματα κρύβονταν στις 800 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Αυτή την διαδικασία συγκάλυψης ήθελε να ξεσκεπάσει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γ. Στουρνάρα. Και ταυτόχρονα να αναδείξει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του, αλλά και την προσπάθεια της αυτοαμνήστευσης των εμπλεκομένων σε πράξεις που συνιστούν κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας το παράδειγμα της Eurobank, όπου «κερδοσκοπικά funds», όπως τα χαρακτήρισε με 2 – 2,5 δις θα αποκτήσουν το 51% τη στιγμή που το Δημόσιο θα έχει βάλει 12,5 δις και θα έχει το 49%.

Στο στόχαστρο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο Ε. Βενιζέλος, καθώς είπε ότι «είναι γνωστός ανάμεσα στους συνταγματολόγους ότι αξιοποιεί τις γνώσεις του για το Σύνταγμα ως εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων». «Δεχθήκαμε χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι με έφτυσε ο πρόεδρος της Βουλής, χωρίς κανείς να το σχολιάζει. Να με κατηγορεί για πέμπτη φάλαγγα, να λέει ότι εμείς καταστρέφουμε τη χώρα – φρασεολογία που ταιριάζει σε άλλους χώρους», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή