Η Ε.Ο.Ε. πρότεινε αναστολή λειτουργίας στις αθλητικές ομοσπονδίες

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 21:58
UPD:22:04
Ε.Ο.Ε.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία της Ε.Ο.Ε. συμβολικού χαρακτήρα, που έχει στόχο να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός.

A- A A+

Πλήρη αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου συνέστησε στις αθλητικές ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μια απόφαση πρωτοφανής στην ιστορία της η Ε.Ο.Ε., συμβολικού χαρακτήρα βεβαίως, που έχει στόχο να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πολιτείας να δώσει λύσεις τόσο στα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τις ομοσπονίες όσο και να αντιμετωπίσει θεσμικά προβλήματα.

«Η πρόταση της ΕΟΕ απευθύνεται στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών, τα οποία θα πάρουν και την τελική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Εξαιρείται η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε.

«Η σύσταση για την αναστολή αποτελεί ένα πρώτο μέτρο της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίοι αποφάσισαν με τη στάση τους να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη απραξία και αδιαφορία που επιδεικνύει η Πολιτεία, απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της χώρας, η οποία κινδυνεύει να στερηθεί ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, όπως ο αθλητισμός» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις