Άλμα σωτηρίας για Πλατανιά, 3-2 στην Ξάνθη

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 21:29
UPD:01/04/2014 10:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Τεράστια νίκη με 3-2 σημείωσε στα Πηγάδια επί της Ξάνθης ο Πλατανιάς, στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 32ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα και πλέον η ομάδα των Χανίων κρατά την τύχη στα χέρια της όσον αφορά στην παραμονή της.

Το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη «εκτοξεύθηκε» στους 34 βαθμούς και τη 15η θέση, προσπερνώντας τη Βέροια (17η, 32β.) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (16ος, 33 β.), ενώ σε περιπέτεια μπαίνει πια η Ξάνθη, που έμεινε «κολλημένη» στους 35 βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι Χανιώτες αιφνιδίασαν απολύτως τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας δύο γκολ στις αντεπιθέσεις τους και θέτοντας τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη, που θα σήμαινε κατακόρυφη αύξηση των πιθανοτήτων για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Αφού στο 3ο λεπτό ο Μπαξεβανίδης «καρδιοχτύπησε» τους φιλοξενούμενους πλασάροντας άουτ στο γύρισμα του Μάνταλου, η πρώτη «ψυχρολουσία» για την Ξάνθη ήρθε στο 5΄, όταν στο «γέμισμα» του Κάταϊ ο Τόρες ξέφυγε από τον Χοσέμι κι άνοιξε το σκορ.

Δύο πολύ καλά σουτ των Σολτάνι (7΄) και Μπαξεβανίδη πέρασαν μόλις άουτ, ακριβώς όπως και στις προσπάθειες των Τόρες (22΄), Κάταϊ (32΄), αλλά στο 35΄ ένας «πρώην» των γηπεδούχων, ο Βλαχοδήμος, πλήγωσε τους «Ακρίτες» κάνοντας το 0-2 με κεφαλιά, από σέντρα του πολύ δραστήριου και σήμερα Κάταϊ.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» πολύ νωρίς, καθώς στο 48ο λεπτό ο Σολτάνι μείωσε με προβολή σε φάση που ο Αναστασιάδης έγινε έξαλλος με τον τερματοφύλακά του (Γιωργαλλίδης), που παραλίγο να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 55΄, όταν ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ το σουτ του ίδιου στο 63΄ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ενώ όμως η Ξάνθη πίεζε πολύ για την ισοφάριση, ένα τραγικό λάθος του Χοσέμι που γύρισε την μπάλα χωρίς να έχει αντίληψη του χώρου, επέτρεψε στον Κάταϊ να φύγει μόνος και με πλασέ πάνω από τον εξερχόμενο Κυριακίδη να γράψει το 1-3 στο 77΄.

Η χαρά των Κρητών δεν διήρκεσε όμως παρά ελάχιστα, καθώς στην επόμενη φάση, μετά τη σέντρα, ο Τριτσώνης καταλόγισε αυστηρό πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Θέρα κι επέτρεψε στον Σολάρι να μειώσει σε 2-3 από τα 11 μέτρα, στο 79΄, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, κι ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αγκιλέρα από τον πάγκο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχε γίνει ήδη αλλαγή!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις