Επίθεση στην Tζακάρτα: Οι υποψίες στρέφονται στη Τζεμάα Ισλαμίγια

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 15:19
UPD:15:46
A- A A+

Σε 11 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών, στο σύνολό τους Ινδονήσιους, από τη σημερινή βομβιστική επίθεση έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Τζακάρτα, ο αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Ντάουνερ, που μεταβαίνει στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από επτά αυστραλούς ειδικευμένους στα εκρηκτικά, και τον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών.

«Στο παρόν στάδιο δεν γνωρίζουμε ποιός είναι υπεύθυνος για την έκρηξη. Φυσικά, οι υποψίες μας στρέφονται στη Τζεμάα Ισλαμίγια, που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Μπαλί, στις 12 Οκτωβρίου του 2002, που στοίχισε τη ζωή 202 ανθρώπων, εκ των οποίων 88 Αυστραλοί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ινδονησίας έκανε λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 168 τραυματίες, εκτων οποίων οι 24 παραμένουν για νοσηλεία.

Την επίθεση στη Τζακάρτα καταδίκασαν η ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Χαβιέρ Σολάνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή