Νέο ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου στις 19:00

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 11:50
UPD:11:55
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

A- A A+

Νέα συνάντηση στις 19:00 θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες είχαν το πρωί ακόμη ένα τετ α τετ, διάρκειας μίας ώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται στον απόηχο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε επισήμως ότι στην πρωινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα που θα έχει από αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και στη Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. - Αφρικής.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι σήμερα γίνεται και απολογισμός της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης στη Βουλή. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση μετά τις «ηχηρές» διαρροές που παρατηρήθηκαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά έναν βουλευτή λιγότερο, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δήλωσε παρών στο άρθρο 1 για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση όμως έχει προκαλέσει και η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες. Επιπλέον πονοκέφαλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί και το παρών του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη για το ίδιο άρθρο.

Ο πρόεδρος του Κινήματος έσπευσε χθες να προβεί σε σκληρή δήλωση αποδοκιμασίας για τις δύο αυτές επιλογές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε διαγραφές.

Κατά τις σημερινές συνομιλίες στο Μαξίμου θα γίνει και η απαραίτητη προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup στην Αθήνα, κατά την οποία αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση δόσης ύψους 11,8 δισ. ευρώ.

Για την κυβέρνηση η χθεσινή δοκιμασία στέφθηκε με επιτυχία. Κυβερνητικός παράγοντας αναφέρει με νόημα πως «μπροστά μας πλέον υπάρχουν μόνο οι εκλογές» και μια σειρά από πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις, από πλευράς του Πρωθυπουργού, οι οποίες, κατά τον ίδιο, είναι ικανές να αλλάξουν άρδην το κλίμα στο δρόμο για τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή