Εν αναμονή του τελικού Ο.Κ. της τρόικας για τις αλλαγές στο γάλα

Εν αναμονή του τελικού o.k. της τρόικας για τις αλλαγές στο γάλα
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 13:52
UPD:15:14
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Στην κυβέρνηση θεωρούν τη σημερινή ψηφοφορία «ορόσημο» για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα.

A- A A+

Μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν οι βουλευτές αργά σήμερα το βράδυ κληθούν να τοποθετηθούν επί του πολυνομοσχεδίου «σκούπα», θα παίζεται το θρίλερ με τις επιμέρους ρυθμίσεις που εμπεριέχει η συμφωνία με την τρόικα, όπως δείχνουν οι εξελίξεις της χθεσινής ημέρας.

Επί του παρόντος η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της απάντησης των Βρυξελλών στο χθεσινό ελληνικό αίτημα για αλλαγή της συμφωνηθείσας ρύθμισης για το γάλα και υιοθέτηση της συμφωνίας της περασμένης Τετάρτης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Μόνο που αυτή τη φορά το ελληνικό αίτημα, μετά από τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη σε υπουργικό γραφείο έχει δραματικό χαρακτήρα: «δέχεστε τις αλλαγές ή πέφτει η κυβέρνηση»!

Η χθεσινή πολύωρη συζήτηση των διατάξεων του σχεδίου νόμου στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής-Εμπορίου, πιστοποίησε πως στη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια το γάλα δεν θα είναι το μόνο επίδικο θέμα. Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τα φαρμακεία και τα φωτοβολταϊκά. Απλώς, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το γάλα μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα επιταχύνει τις εξελίξεις.  

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι το κτήριο της Βουλής σήμερα θα περικυκλωθεί στην κυριολεξία από φαρμακοποιούς, εργατικά σωματεία, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και κοινωνικές οργανώσεις που αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, γεγονός που αυξάνει την πίεση στους βουλευτές.

Στην κυβέρνηση θεωρούν τη σημερινή ψηφοφορία «ορόσημο» για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα, ενώ κορυφαίος υπουργός με πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις δηλώνει, στο naftemporiki.gr αισιόδοξος για το τελικό Ο.Κ. της τρόικας. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, συνεχίζει, σήμερα το απόγευμα ο κ. Χατζηδάκης θα ανακοινώσει τις αλλαγές στη ρύθμιση για το γάλα και θα λήξει ο συναγερμός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή