Προειδοποιεί ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο για το γάλα ο Μ. Κασσής

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 17:17
UPD:18:35
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Προειδοποίηση ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο για το γάλα αν δεν κατατεθεί η ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Πέμπτης, έκανε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Αν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά και αύριο, να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω. Και κάνετε και το μεγάλο λάθος, τα βάζετε όλα μαζί εκβιαστικά σε ένα άρθρο με το πλεόνασμα των 450 εκατ. ευρώ», είπε και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μπαίνουν διλήμματα τέτοιου είδους στο Βουλευτή».

«Ακόμη και το δίλημμα ότι θα πέσει η κυβέρνηση, έχετε πρώτα την ευθύνη εσείς και μετά εγώ», κατέληξε ο Μ. Κασσής.

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής σχολίασε αρνητικά τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κυβερνητικούς Βουλευτές να μην ψηφίζουν.

«Καλύτερα να είμαι αντάρτης, παρά να είμαι πολιτικός γυρολόγος και πολιτικός «καλαντζής». Αφήστε τα πολιτικά καλέσματα από το χώρο σας», είπε.

Αντιδράσεις και από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτη

«Αυτό που ήρθε σήμερα να το πάρετε πίσω. Ήταν άλλη η ατζέντα που συμφωνήσαμε με τον κ. Τσαυτάρη» είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Μωραϊτης.

Επίσης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ διαφώνησε και με το πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, λέγοντας πως «αυτό εξυπηρετεί μόνο τις ιδεολογικές σας εμμονές», ενώ ζήτησε να αποσυρθεί και η διάταξη για τα φωτοβολταϊκά σημειώνοντας πως «κάποιοι ετοιμάζονται να κάνουν πάρτυ αγοράζοντας τις εγκαταστάσεις των αγροτών πιτ παρά».

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου αποφασίσθηκε να συζητηθεί ως κατεπείγον στην συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Υπέρ του κατεπείγοντος τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέκρινε την διαδικασία.

Παραιτήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

Εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος γνωστόποίησε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το παρασκήνιο της παραίτησης του κ. Χαρακόπουλου  αφορά σε μια παρέμβαση στο κείμενο που συμφώνησαν τον βράδυ της περασμένη Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο κ. Χατζηδάκης.

Το σημείο του κειμένου που ανέγραφε ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων κατά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου», άλλαξε σε «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών».

Παρέμβαση η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε μετά από την προειδοποίηση των δανειστών μας προς την πλευρά Χατζηδάκη για τήρηση των συμφωνηθέντων στο θέμα του γάλακτος, αλλιώς θα ακυρωνόταν στο σύνολό της η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας.

Αποχώρησε το ΚΚΕ

Επίσης το ΚΚΕ αποχώρησε από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ωστόσο θα συμμετέχει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και για τα 3 άρθρα.

Ο Εισηγητής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «καρικατούρα» την διαδικασία, ενώ διαφώνησε και για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή