Ινδονησία - Δεν υπήρξε προειδοποίηση για την επίθεση

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 12:11
UPD:16:07
A- A A+

Οι αρχές της Ινδονησίας διέψευσαν σήμερα την πληροφορία ότι είχαν λάβει προειδοποίηση 45 λεπτά πριν από τη χθεσινή έκρηξη στην αυστραλιανή πρεσβεία στη Τζακάρτα.

Όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Τζακάρτα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, η αστυνομία είχε λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα σημειωνόταν επίθεση εάν δεν απελευθερωνόταν ο Αμπου Μπάκαρ Μπασίρ, πνευματικός ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια.

«Έλαβαν ένα SMS περίπου 45 λεπτά της ώρας πριν από τη χθεσινή επίθεση, ότι θα πληγούν ξένες πρεσβείες αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο Αμπου Μπάκαρ», δήλωσε ο κ. Ντάουνερ.

Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση ανέλαβε με ανακοινωσή της η Τζεμάα Ισλαμίγια, προειδοποιώντας για νέα χτυπήματα κατά της Αυστραλίας, αν η τελευταία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή βομβιστική επίθεση συμμετείχε τουλάχιστον ένας καμικάζι, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή