Πάνω από 125 οι νεκροί στο Ιράκ το τελευταίο 48ωρο

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 12:01
UPD:12:08
A- A A+

Toυς 15 φθάνουν οι νεκροί και τους 20 οι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων στη Φαλούτζα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό νοσοκομειακών πηγών.

«Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο κοιμητήριο της πόλης 15 νεκροί, ανάμεσά τους και ένας οδηγός ασθενοφόρου, δύο νοσοκόμες και άλλα έξι άτομα που σκοτώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν επλήγη από οβίδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των αρχών.

Οι βομβαρδισμοί άρχισαν στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) με στόχο δύο συνοικίες στο βόρειο τμήμα της πόλης και κράτησαν δύο ώρες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν στην περιοχή ως τις 07:20(ώρα Ελλάδος) καθώς τα αμερικανικά αεροσκάφη συνέχιζαν τις πτήσεις πάνω από την πόλη.

Από χθες Κυριακή έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 125 άνθρωποι σε ολο το Ιράκ. Το ιρακινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι μεγαλύτερες απώλειες έχουν σημειωθεί στη Βαγδάτη όπου, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, καθώς και στην Ταλ Αφάρ, πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 51 άτομα.

Στη Βαγδάτη εξερράγησαν τουλάχιστον επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα, ενώ αντάρτες εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα όλμων κατά της «Πράσινης Ζώνης» που περικλείει την έδρα των Αμερικανών και της ιρακινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 61 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Όπως παρατήρησε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αμερικανών, πρόκειται για τις σφοδρότερες μάχες των τελευταίων μηνών στη Βαγδάτη, ενώ ο αριθμός των επιθέσεων έχει πολλαπλασιαστεί.

Παράλληλα, ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει την επιχείρησή του στην Ταλ Αφάρ οπου επίσης τα θύματα των βομβαρδισμών είναι πολλά. Ο αμερικανικός στρατός δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις μεγάλες απώλειες στην πόλη.

Νότια της Βαγδάτης κοντά στη Χίλα, τρεις πολωνοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση.

Στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, αμερικανικά τεθωρακισμένα και ελικόπτερα βομβάρδισαν κατοικημένη περιοχή, σκοτώνοντας 10 Ιρακινούς, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Τέλος, σφοδρές μάχες ξέσπασαν στην οδό Χάιφα, στη Βαγδάτη, περιοχή η οποία αποτελεί καταφύγιο ανταρτών. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, αμερικανικό ελικόπτερο έβαλε κατά συγκεντρωμένου πλήθους Ιρακινών. Από την επίθεση τραυματίστηκε θανάσιμα παλαιστίνιος παραγωγός τηλεόρασης , ο οποίος εργαζόταν για το Αλ Αραμπίγια, ενώ και ο καμέραμαν που τον συνόδευε τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή