Γ. Παπανδρέου: «Το θέμα των πολιτικών ευθυνών δεν μπορεί να κλείσει»

Σκληρή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 13:50
UPD:13:57
A- A A+

Από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Αμυνας, αναλαμβάνει ο ίδιος τις σημαντικές ευθύνες για την υπόθεση της πτώσης του Σινούκ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι όσο διαρκεί η έρευνα, δεν μπορεί να κλείσει το θέμα των πολιτικών ευθυνών.

«Όταν διεξάγεται μια έρευνα, δεν μπορεί κανείς να παίρνει αποφάσεις και να κλείνει υποθέσεις. Πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός ανέλαβε για ολόκληρη την κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά σημαντικές ευθύνες για το ζήτημα», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας τον Κώστα Καραμανλή για τον τρόπο που απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικών ευθυνών.

«Διαφαίνονται πάρα πολλά κενά και πρέπει να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες. Από τη στιγμή που η έρευνα διεξάγεται, νομίζω ότι το θέμα των πολιτικών ευθυνών δεν μπορεί να κλείσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει διερεύνηση, όχι μόνο στο επίπεδο του ατυχήματος, αλλά και για την όλη διαχείριση από τη στιγμή που έγινε το ατύχημα, σχετικά με τις ενέργειες που ακολούθησαν και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην απώλεια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρου: «Προσωπικά συγκλονίστηκα από το γεγονός. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ήταν όχι απλώς ένας μεγάλος ηγέτης της ορθοδοξίας, ιδιαίτερα στην Αφρική, αλλά ένας σχετικά νέος άνθρωπος, με συστηματική δουλειά και οράματα για την περιοχή.

Από τη στιγμή που ανέλαβε είχα συνεργαστεί στενά μαζί του ως υπουργός Εξωτερικών για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει και είχαμε διαμορφώσει ένα στενό προσωπικό δεσμό.

Μάλιστα την τελευταία φορά που τον είδα, πριν από λίγες βδομάδες, είχαμε μια σε βάθος συζήτηση για το κυπριακό και μου είχε εκφράσει τις δικές του ανησυχίες και τα δικά του ερωτήματα. Λόγω της κυπριακής του καταγωγής, είχε πάντα στο νου του και το μεγάλο πρόβλημα του Κυπριακού».

«Ο χαμός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή