Πούτιν: «Οι τρομοκράτες θα εξοντωθούν και στο εξωτερικό»

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 14:18
UPD:14:24
A- A A+

Οι τρομοκράτες θα εξοντωθούν και στο εξωτερικό «αν το απαιτήσει η κατάσταση», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την ομηρία στο Μπεσλάν της Β.Οσσετίας.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να εξοντωθούν απευθείας στη “κρυψώνα” τους, και εάν η κατάσταση το απαιτεί, πρέπει να τους χτυπήσουμε από μακριά, ακόμα και στο εξωτερικό», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Γιούρι Μπαλουγιέφσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χτυπήσει τους τρομοκράτες παντού στον κόσμο, κάνοντας για πρώτη φορά λόγο για προληπτικά χτυπήματα από τη Ρωσία εκτός των συνόρων της http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/09/956379.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/08/956168.htm .

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι κοινό μας καθήκον, και γι αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του Κράτους», υπογράμμισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, πριν ανακοινώσει βαρύτατες ποινές για όσους διευκολύνουν –με οποιονδήποτε τρόπο- το έργο των τρομοκρατών (έκδοση διαβατηρίων κτλ.).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή