Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της «Βουλής των Εφήβων»

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 18:22
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Θ' Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» με τη σύγκληση σε Ολομέλεια των 350 «εφήβων βουλευτών». Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη τιμής και πένθους για την απώλεια του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, της ιερατικής και πολιτικής συνοδείας του και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαιναν του μοιραίου ελικοπτέρου.

Εν συνεχεία, η κα Μπενάκη με επτά «έφηβους βουλευτές», που εκπροσωπούν τις αντίστοιχες Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο κ. Στεφανόπουλος στη συζήτηση που είχε με τους μαθητές υπογράμμισε ότι «ο δημοκρατικός διάλογος -που περιέχει πάντα το λόγο και τον αντίλογο- αποτελεί το θεμέλιο λίθο κάθε ευνομούμενης Πολιτείας», και τους προέτρεψε «να είναι ενεργοί πολίτες ώστε να συμβάλλουν με τις ιδέες και τις πράξεις τους στη θετική πορεία της κοινωνίας μας».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους μαθητές καλή σταδιοδρομία και ευόδωση των οραμάτων και των προσπαθειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της Ολομέλειας, δόθηκε στους «έφηβους βουλευτές», σχολική τσάντα με το «Μικρό Λεξικό Μπαμπινιώτη», τον «Επιτάφιο του Περικλή» -έκδοση της Βουλής- και βιντεοταινία με την θεατρική, μουσική παράσταση που δόθηκε πέρυσι στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της Η' Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή