Δυσαρεστημένοι οι μισοί Γερμανοί με την κυβέρνηση Μέρκελ

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 06:00
UPD:06:29
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, παρά το γεγονός ότι η υποστήριξη προς τα δύο κόμματα του συνασπισμού έχει αλλάξει ελάχιστα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Deutschladtrend, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, έδειξε ότι το 55% «δεν είναι πολύ ή καθόλου ικανοποιημένοι» από τις πρώτες 100 ημέρες της συμμαχίας μεταξύ των συντηρητικών της Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών. 

Οι κοινωνικές πολιτικές έχουν κυριαρχήσει στην εσωτερική πολιτική σκηνή από τον Δεκέμβριο, οπότε ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση. Τέτοιες είναι οι αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και η εισαγωγή του κατώτατου μισθού.

Η Μέρκελ, η οποία στις αρχές του έτους υπέστη τραυματισμό, έχει κάνει τελευταία σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις κάτι που σύμφωνα με σχολιαστές δείχνει πως η νέα κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα από τότε που ανέλαβε την εξουσία.

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελάριου έχει πέσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 41%,, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή