Ντιέγκο Κόστα, ο μεταγραφικός πόθος της Τσέλσι

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 16:12
UPD:16:14
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ουδέποτε προσπάθησε να κρύψει την αδυναμία που έτρεφε στις ικανότητες και την ηγετική προσωπικότητα του Ντιντιέ Ντρογκμπά, όταν ο Αφρικανός αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του στην Τσέλσι.

Ως εκ τούτου, στην επάνοδό του στους «μπλε» είναι απολύτως λογικό να αναζητεί έναν ποδοσφαιριστή με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι έναν τέτοιο έχει ανακαλύψει στο πρόσωπο του Ντιέγκο Κόστα. 

Η ομάδα του Λονδίνου έχει ήδη υποβάλει προσφορά ύψους 47 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Βραζιλιάνο επιθετικό και όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η Τσέλσι είναι στην... pole position για την απόκτηση του Κόστα, ο οποίος έχει «τρελάνει» Ισπανία και Ευρώπη με τις φετινές εμφανίσεις του.

Τον 25χρονο φορ, που επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική Ισπανίας αντί για τη «σελεσάο», παρακολουθούν ήδη οι κορυφαίες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου». Στις εξέδρες του «Βιθέντε Καλντερόν» χθες βράδυ βρέθηκαν για άλλη μία φορά οι απεσταλμένοι του Μουρίνιο, που τον είδαν να κρίνει την τύχη ακόμη ενός αγώνα, σκοράροντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης εναντίον της Γρανάδα.

Στην προσπάθεια απόκτησής του, πάντως, η Τσέλσι έχει αρκετά όπλα. Εκτός των περίπου 50 εκ. ευρώ που προσφέρει για να τον κάνει δικό της, η αγγλική ομάδα φέρεται πρόθυμη να παραχωρήσει στους «ροχιμπλάνκος» τον εξαιρετικό Βέλγο τερματοφύλακα Τιμό Κουρτουά, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Ατλέτικο.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει επίσης και το όνομα του πρώην επιθετικού της ισπανικής ομάδας Φερνάντο Τόρες, όμως ο ιβηρικός σύλλογος έχει ήδη καταστήσει γνωστό ότι θα προτιμούσε έναν πιο νέο ποδοσφαιριστή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις