Πακιστάν - Ιράν: Δράση ΟΗΕ για απαχθέντες στρατιώτες της ζητεί η Τεχεράνη

Τους έχουν απαγάγει και οδηγήσει στο Πακιστάν σουνίτες εξτρεμιστές
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 15:53
UPD:08/04/2014 17:05
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Το Ιράν ζητεί από τον ΟΗΕ τη διασφάλιση της απελευθέρωσης των στρατιωτών του οι οποίοι κρατούνται στο Πακιστάν. Στη φωτογραφία ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Ζαρίφ.

A- A A+

Την διασφάλιση της απελευθέρωση απαχθέντων στρατιωτών του που έχουν οδηγηθεί στο Πακιστάν ζητεί από τον ΟΗΕ το Ιράν, με επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μοχάμαντ Ζαρίφ  στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν.

Στο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν ζητείται δράση από πλευράς της διεθνούς κοινότητας και αναφέρεται ότι η καταδίκη των τρομοκρατικών πράξεων εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών «δεν είναι αρκετή».

Η εξτρεμιστική οργάνωση Τζαΐς Ουλ Αντλ, η οποία έχει δραστηριότητα και στο νοτιοανατολικό Ιράν, ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον έναν εκ των πέντε Ιρανών συνοριακών φρουρών που κρατούνται όμηροι εντός του εδάφους του Πακιστάν, απειλώντας και με νέες εκτελέσεις.

Οι πέντε υπηρετούσαν την 24μηνη υποχρεωτική τους θητεία στον ιρανικό στρατό και κρατούνται στο Πακιστάν από το Φεβρουάριο.

Στην επιστολή του κ. Ζαρίφ αφήνονται αιχμές για «κρατικοδίαιτες» εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες έχουν «παραπλήσια μοντέλα χρηματοδότησης, συντονισμού και κατεύθυνσης».

Οι αιχμές του Ιράν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αφορούν κυρίως τη Σαουδική Αραβία.

Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ναγουάζ Σαρίφ, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί απαίτησε «σοβαρή και άμεση δράση» για την απελευθέρωση των στρατιωτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή