Σκληροί χαρακτηρισμοί της Πιονγιάνγκ για την πρόεδρο της Νότιας Κορέας

«Φλυαρεί σαν αγρότισσα»
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 13:17
UPD:13:25
REUTERS/LEE JAE-WON

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν-χιε (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε σκληρή επίθεση κατά της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν-χιε, με αφορμή πρόσφατα σχόλιά της για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού καθεστώτος δήλωσε ότι η πρόεδρος της Νότιας Κορέας «φλυαρεί» σαν αγρότισσα και την περιέγραψε ως «πιστή υπηρέτρια και ανδρείκελο των ΗΠΑ».

Η κ. Παρκ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι πυρηνικά οπλικά συστήματα της Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια ριζοσπαστικών οργανώσεων.

Η ανακοίνωση εκ μέρους του Βορρά ανέφερε ότι η κ. Παρκ θα πρέπει να σταματήσει «να ομιλεί απερίσκεπτα».

Η Πιονγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμαστική εκτόξευση, την Τετάρτη, δύο βαλλιστικών πυραύλων, σε απάντηση στη συνάντηση την οποία είχαν στη Χάγη η κ. Παρκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Οι τρεις συμφώνησαν σε συνεργασία έναντι του πυρηνικού, αλλά και του βαλλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίζουν τις ετήσιες ασκήσεις τους στην Κορεατική Χερσόνησο, με μεγάλης κλίμακας αποβατικούς σχηματισμούς Αμερικανών πεζοναυτών.

Η Πιονγιάνγκ έχει επιτεθεί και στο παρελθόν με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά της κ. Παρκ, κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδες θρόισμα της φούστας της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή