Γκιουλ: Στο πλευρό των Τουρκμένων του Ιράκ η Τουρκία

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 15:42
A- A A+

Έτοιμη να προσφέρει την αρωγή της στους δοκιμαζόμενους Τουρκμένους του Ιράκ και συγκεκριμένα της πόλης Ταλ Αφάρ που πλήττεται από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των Αμερικανών, είναι η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.

«Κούρδοι, Τουρκμένοι και ¶ραβες του Ιράκ είναι όλοι μέλη της οικογένειάς μας», δήλωσε σήμερα ο κ .Γκιούλ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). «Δώσαμε κάθε είδους βοήθεια στους Κούρδους του Ιράκ όταν βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και σήμερα είναι καθήκον μας να δώσουμε όλη την απαραίτητη βοήθεια στους Τουρκμένους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση», υπογράμμισε.

Εντούτοις ο κ. Γκιούλ δεν επανέλαβε τις σκληρές δηλώσεις που είχε κάνει χθες το βράδυ, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ταλ Αφάρ.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Δηλώσαμε με σαφήνεια πως αν συνεχιστεί αυτό (οι βομβαρδισμοί της Ταλ Αφάρ), η Τουρκία θα τερματίσει την σύμπραξή της σε όλους τους τομείς αναφορικά με το Ιράκ», τόνισε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή