Σημαντικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ

Τα εκατό χρόνια της ιστορίας του γιορτάζει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 19:14
UPD:19:14
Eurokinissi
A- A A+

Σημαντικές εκθέσεις με έντονο πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και σημαντικό σύγχρονο συμβολισμό, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός και εκτός Ελλάδος, παρουσιάστηκαν από  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

"Θησαυρό" χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Παναγιωτόπουλος, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το οποίο γιορτάζει τα εκατό χρόνια της ιστορίας του, και διοργανώνει σειρά εκθέσεων. Με την ευκαιρία της επετείου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, η "Συμμαχία για την Ελλάδα" δημιούργησε αφιλοκερδώς - σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ - διαφημιστικό βίντεο για την ιστορία και τις συλλογές του, που, όπως είπε ο εκπρόσωπος του μη κερδοσκοπικού αυτού φορέα κ. Γιώργος Καλούδης, θα μεταδίδεται από τα κανάλια, αλλά και σε πλήθος άλλων χώρων. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τάκης Ζερβουλάκος, τη μουσική συνέθεσε ο Σταύρος Ξαρχάκος ενώ την παρουσίαση ανέλαβε  ο Γιώργος Χωραφάς.

Τα εκατό χρόνια της ιστορίας του γιορτάζει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

"Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και να αντιλαμβανόμαστε την αξία του πολιτισμού μας, είπε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ευχόμενος: "το καινούργιο κύμα που μας έρχεται, ελπίζω να μας πάει ψηλά".

O υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρθηκε, επίσης, στην έκθεση "Κλασικισμός και Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας", η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας στη Ρώμη, από τον Κάρολο Παπούλια και τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

"Η έκθεση αυτή στέλνει πολλαπλά μηνύματα", τόνισε ο υπουργός. "Αναδεικνύει τους αρχαίους δεσμούς του ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού, υπενθυμίζει τη βάση της δημιουργίας της σύγχρονης Ευρώπης και δηλώνει τη θέση και τη σημασία του ευρωπαϊκού Νότου ακριβώς την εποχή που γίνεται τόση συζήτηση για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ευρωεκλογές.

EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον και την έκθεση "Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές".

Τέλος, αναφορά έγινε και στην έκθεση "Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές συλλογές", η οποία εγκαινιάζεται στις 8 Απριλίου στη Βίλα Γκετί στο Λος Άντζελες.  Η έκθεση, παρά τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε στην Ουάσινγκτον, είχε θερμότατη υποδοχή από τον τύπο και τη ραδιοτηλεόραση και εγκωμιαστικές κριτικές από το αφοσιωμένο διεθνές κοινό των βυζαντινολόγων", ανέφερε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελος Δεληβορριάς. Μετά τη Βίλα Γκετί, η έκθεση θα ταξιδέψει στο Σικάγο για να παρουσιαστεί στο περίφημο "Art Institute", ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κέντρα της πόλης. 


naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς