Αίγυπτος: Ένας νεκρός σε συγκρούσεις ισλαμιστών - αστυνομίας

Σε διαμαρτυρία ενάντια στις θανατικές καταδίκες υποστηρικτών της Αδελφότητας
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 18:30
UPD:18:43
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους φοιτητές οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου.

A- A A+

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν την Τετάρτη κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου όταν διαδηλωτές οι οποίοι υποστηρίζουν τον ανατραπέντα από τον στρατό ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου να καταδικάσει σε θάνατο περισσότερους από 500 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται και ο κ. Μόρσι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους φοιτητές οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Οι φοιτητές πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έριξαν φωτοβολίδες εναντίον της αστυνομίας.

Το υπουργείο Υγείας δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα του νεκρού, που πιστεύεται ότι είναι φοιτητής, ούτε την αιτία του θανάτου του.

Σχεδόν 1000 ισλαμιστές σε δίκη

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου παρέπεμψε την Τετάρτη σε δίκη 919 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με διάφορες κατηγορίες, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας MENA.

Οι νέες δίκες θα πραγματοποιηθούν στη νότια επαρχία Μίνια, όπου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δικαστής καταδίκασε 529 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο για συμμετοχή σε ταραχές και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα της πόλης τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο αστυνομικών.

Σε μια από τις δύο νέες δίκες που ανακοινώθηκαν 715 άνθρωποι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου, μεταξύ αυτών και ο πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, με την κατηγορία της δολοφονίας έξι ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας 51 ακόμη στη διάρκεια επιθέσεων εναντίον δημοσίων κτιρίων στις 14 Αυγούστου.

Στη δεύτερη δίκη 204 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο κ. Μπαντίε, θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της υποκίνησης στη βία.

Δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο, η ημερομηνία των δικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή