Η Μαριάννα Κάλμπαρη, νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Θέατρο Τέχνης

Έπειτα από την αποχώρηση του Διαγόρα Χρονόπουλου
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 15:42
UPD:15:42
A- A A+

Η Μαριάννα Κάλμπαρη αναλαμβάνει τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης, έπειτα από την αποχώρηση του Διαγόρα Χρονόπουλου από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, μετά την επιτυχημένη δεκαετή θητεία του.

Ο  κ. Χρονόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει την βοήθεια και την εμπειρία του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και θα παραμείνει στην θέση του διευθυντού σπουδών της  δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Το διοικητικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του Διαγόρα Χρονόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θεάτρου Τέχνης στην  Μαριάννα Κάλμπαρη για την επόμενη τριετία, από 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Από τους στενότερους συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, η Μαριάννα Κάλμπαρη  είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης και του Πανεπιστημίου της Σορβόννης -PARIS IV (πτυχίο φιλολογίας-επικοινωνίας). Διδάσκει στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης  από το 2005 και συμμετείχε σε παραστάσεις του με την ιδιότητα του συγγραφέα, μεταφραστή, ηθοποιού και  σκηνοθέτη. Εξάλλου, έχει διδάξει θέατρο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τη Σχολή Μωραΐτη, ενώ διδάσκει υποκριτική στην δραματική σχολή Πράξη Επτά.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη έχει σκηνοθετήσει στο Θέατρο Τέχνης τις παραστάσεις: «Love, love, love» του Μάικ Μπάρτλετ, «Ανώνυμη αγία ή μια κοινότατη ιστορία» του  Γιάννη Ρίτσου, «Δεν έχει ωραίες εικόνες» της Γερτρούδης Στάϊν, «Τρεις αδελφές-Περεστρόικα» του  Άντον Τσέχωφ, «Ιστορίες για γαμοφοβικούς» των Β. Ραϊση-Μ. Κάλμπαρη, «Καϋμός» του Καρόλου Κουν.


Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει σκηνοθετήσει τις εξής παραστάσεις: «Γκιγιόμ γλυκιά μου» του Γκιγιόμ Γκαλιέν, «Το μυστικό της κυρίας Έλεν» της Ελένης Ζιώγα, «Έκτο πάτωμα» του Α. Ζερύ. Ως ηθοποιός, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, τον Τεχνοχώρο -Ομάδα Θέαμα, το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, τον ΟΕΘ-ΣΕΗ, τον Ελληνικό Κόσμο (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

Έχει παίξει σε ταινίες του Δημήτρη Αθανίτη και της Λουκίας Ρικάκη. Το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση, είναι βασισμένο πάνω στο θεατρικό της έργο «Νέο αίμα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς