Ιράκ: Νέες συγκρούσεις στο Ραμάντι, 10 νεκροί έξι τραυματίες

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 13:11
A- A A+

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, σε νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ ανταρτών και πεζοναυτών στη σουνιτική πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Υγείας.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί σε συγκρούσεις στο Ραμάντι» (100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης), δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος του υπουργείου αρμόδιος για τους απολογισμούς των θυμάτων βιαιοτήτων.

Ο υπεύθυνος αυτός, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διευκρίνισε, ότι, οι χθεσινές συγκρούσεις στην πόλη στοίχισαν τη ζωή σε 10 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 32, προσθέτοντας 10 τραυματίες στον απολογισμό που είχε ανακοινωθεί την προηγουμένη.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι, πεζοναύτες που έχουν τη βάση τους στο Ραμάντι δέχθηκαν πυρά ανταρτών σήμερα γύρω στις 07.30' (τοπική ώρα, 06.30' ώρα Ελλάδας).

«Ουδείς στρατιώτης τραυματίσθηκε και οι πεζοναύτες απάντησαν με πυρά πυροβολικού», δήλωσε προσθέτοντας πως δεν είναι σε θέση να κάνει γνωστές τις ζημιές που προκάλεσαν τα αμερικανικά πυρά.

Εξάλλου, ο ίδιος υπεύθυνος ανακοίνωσε ένα νέο απολογισμό για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Βαγδάτη, μιλώντας για 49 νεκρούς και 131 τραυματίες.

Ο προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 47 νεκρούς και 114 τραυματίες από την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ Ζαρκάουϊ, που πιστεύεται πως συνδέεται με την Αλ-Κάιντα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή