Καλύτερη προσφορά για το Ελληνικό ζητεί το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Όχι κάτω από το ελάχιστο όριο αποτίμησης η αξιοποίηση του Ελληνικού
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 16:22
UPD:16:27
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

To ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι είναι αναγκαία η εκπόνηση συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

A- A A+

Την ανάγκη επενδύσεων που θα εξασφαλίσουν την επιστροφή σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και με αφορμή την αξιοποίηση του Ελληνικού τονίζει ότι «πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, όπως το Ελληνικό, όταν παραχωρούνται πρέπει να εξασφαλίζουν ένα τίμημα το οποίο δεν υπολείπεται του ελάχιστου ορίου αποτίμησης».

Η αξιοποίηση του Ελληνικού, μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία του Μαρτίου 2012 που του προσέδωσε ενιαία και συνολική πολεοδομική και αναπτυξιακή ταυτότητα, παρέχει τη δυνατότητα για προσέλκυση επενδύσεων που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και εκτιμά ότι τέτοια έργα σηματοδοτούν την αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την χώρα αφού συνιστούν μακροχρόνιες επενδύσεις που δεσμεύουν την παρουσία του επενδυτή για πολλά χρόνια.

 Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει, πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, όπως το Ελληνικό, όταν παραχωρούνται πρέπει να εξασφαλίζουν ένα τίμημα το οποίο δεν υπολείπεται του ελάχιστου ορίου αποτίμησης.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι αναγκαία η εκπόνηση συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, καταλήγει η ανακοίνωση, πρέπει με τα σχέδια αξιοποίησης να προστατεύεται το περιβάλλον και να δημιουργούνται, κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις προς όφελος των κατοίκων της περιοχής με ένα σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποσφράγιση της προσφοράς για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή