Αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ από τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΑ

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων της ηγεσίας της Π.Α.
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 15:08
A- A A+

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Παναγιώτη Παπανικολάου στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Αυλωνίτη.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΑ, Παναγιώτης Παπανικολάου, έθεσε επτά ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση της πτώσης του Σινούκ:

- Ευθύνεται ο αρχηγός και η Πολεμική Αεροπορία για τη συντήρηση των ιπταμένων μέσων του Στρατού Ξηράς;

- Ευθύνεται ο αρχηγός στην Πολεμική Αεροπορία για την εκπαίδευση της αεροπορίας του Στρατού Ξηράς;

- Ευθύνεται ο αρχηγός στην Πολεμική Αεροπορία για την επιλογή των πληρωμάτων της αεροπορίας του Στρατού Ξηράς;

- Ευθύνεται ο αρχηγός στην Πολεμική Αεροπορία για τον προγραμματισμό, την επίβλεψη και την περάτωση των πτήσεων των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς;

- Ευθύνεται ο αρχηγός στην Πολεμική Αεροπορία για τις τελευταίες εξελίξεις στην οργάνωση με τις οποίες έχει υπηρεσιακή υπαγωγή το πρώτο ΚΕΠ στον Α/ΓΕΑ;

- Ευθύνεται ο αρχηγός στην Πολεμική Αεροπορία που δεν επελέγη ο εντεταγμένος φορέας μεταφοράς VIP της Πολεμικής Αεροπορίας;

- Μόνο ο αρχηγός και το προσωπικό ευθύνονται για την καθυστέρηση ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας;

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι στο τέλος θα έπινα αυτό το πικρό ποτήρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου, τονίζοντας ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

Ο κ. Παπανικολάου κάλεσε όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας να συσπειρωθεί γύρω από τη νέα ηγεσία και ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στο νέο αρχηγό Γεώργιο Αυλωνίτη.

Εντωμεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτημα για το «αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για απομάκρυνση του κ. Σπηλιωτόπουλου από την κυβέρνηση», τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα Σπηλιωτόπουλου.

«Ούτε δεύτερες, ούτε τρίτες σκέψεις υπάρχουν επί του θέματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή