Μέτρα για τη μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα εν όψει Παραολυμπιακών

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 17:12
A- A A+

Μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ατόμων με κινητικά προβλήματα μέσω του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, εν όψει της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Με το γενικό σύνθημα “καταργούμε τα εμπόδια”, αναδιοργανώσαμε το δίκτυο των αστικών μεταφορών για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να μετακινηθούν απρόσκοπτα από και προς τα Ολυμπιακά Στάδια για να παρακολουθήσουν και τους Παραλυμπιακούς Αγώνες», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. υπουργός.

Στόχος των μέτρων είναι να γίνει το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών φιλικότερο προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα και να συμβάλλει στην εύκολη και αποτελεσματική μετακίνησή τους προς και από τα Ολυμπιακά Αθλητικά Κέντρα.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργούν οκτώ Ολυμπιακές Γραμμές λεωφορείων της ΕΘΕΛ, με ειδική πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 30 λεπτά.

Επιπρόσθετα, όλοι οι σταθμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του προαστιακού είναι προσβάσιμοι στα άτομα με κινητικά προβλήματα χάρη στους ειδικούς ανελκυστήρες, ενώ οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ, του Προαστιακού και του Τραμ είναι ειδικά μελετημένοι.

Για την πρόσβαση προς και από το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου που δεν εξυπηρετείται από τον ΟΑΣΑ, το υπουργείο θα διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα αυτοκίνητα (van) της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών», τα οποία θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 90 λεπτά πριν από την έναρξη των αθλημάτων και θα αναχωρούν 60 λεπτά μετά τη λήξη τους.

Εξάλλου, θα παρέχεται τηλεφωνική υποστήριξη για τις μετακινήσεις των ατόμων με κινητικά προβλήματα από το τηλεφωνικό κέντρο 185 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και σε πέντε γλώσσες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή