Κατάθεση Ψαρέλλη για την υπόθεση Τζέκου-Κεντέρη-Θάνου

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 18:01
UPD:18:05
A- A A+

Στους εισαγγελείς Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου κατέθεσε σήμερα για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου, ο υπεύθυνος του Τμήματος ντόπινγκ της WADΑ, Παναγιώτης Ψαρέλλης.

Η κατάθεση του κ. Ψαρέλλη διήρκεσε πάνω από επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις τόσο για το θέμα της μη εμφάνισης για έλεγχο ντόπινγκ των Κεντέρη και Θάνου, όσο και γενικότερα για τις διαδικασίες που τηρούνται από τη WADA αναφορικά με τους ελέγχους αντιντόπινγκ, τις αναβολικές ουσίες κ.ά..

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ψαρέλλης θεωρείται πολύ σημαντικός μάρτυρας για την υπόθεση, καθώς σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» τον περασμένο Αύγουστο, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δέχθηκε πιέσεις από αξιωματούχο του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να του παραδώσει λίστα με τα ονόματα των αθλητών που επρόκειτο να υποβληθούν σε έλεγχο αντιντόπινγκ. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ψαρέλλης ισχυρίστηκε ότι ανάλογες πιέσεις είχε δεχθεί και το 2002 εν όψει του «Γκραν Πρι» που διοργανωνόταν στην Ελλάδα.

Ο μάρτυρας απέφυγε του δημοσιογράφους, αποχωρώντας μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, από την πίσω είσοδο του κτιρίου της Εισαγγελίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή