Μπάσκετ Α1: Νικητής ο ΠΑΟΚ στο θρίλερ της Πυλαίας

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 20:32
UPD:20:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Μιχάλης Τσαϊρέλης (Κ) μαρκάρεται από τον παίκτη της Νέας Κηφισιάς κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕ Νέας Κηφισιάς Δημούλας για την 22η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας ανδρών στο PAOK SPORT ARENA στη Θεσσαλονίκη.

A- A A+

Στην παράταση κρίθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Νέα Κηφισιά στο κλειστό της Πυλαίας, που βρήκε τη γηπεδούχο μακεδονική ομάδα νικήτρια με 92-83 (74-74 η κανονική διάρκεια) στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. 

Η συνάντηση ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τους αντίπαλους να συμβαδίζουν στο σκορ. Το αθηναϊκό συγκρότημα προηγήθηκε με 4 πόντους (32-36) στο 15΄, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 13-0 και στο ημίχρονο βρέθηκαν μπροστά με 9 πόντους (45-36). Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η ομάδα των βορείων προαστίων έφτασε στην ισοφάριση και 30΄΄ πριν τη λήξη το σκορ ήταν 74-74, μετά από λέι απ του Λιακόπουλου. 

Ο Δέδας προσπάθησε να τελειώσει το παιχνίδι από τα 6.75, αλλά η προσπάθειά του ήταν ανεπιτυχής. Ο Κακιούζης πήρε το ριμπάουντ, ο Βασίλιεβιτς προσπάθησε από την ίδια θέση να σφραγίσει το «διπλό», χωρίς όμως επιτυχία, και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Εκεί ο ο Χαραλαμπίδης ήταν «πολυβόλο» και 15΄΄ πριν από τη λήξη έκανε το 85-83 από τη γραμμή των βολών. Ακολούθησε λάθος του Λιακόπουλου, με τον Χαραλαμπίδη να κερδίζει στην επόμενη φάση φάουλ από τον Τσαλδάρη και τον πάγκο της Νέα Κηφισιάς να τιμωρείται με τεχνική ποινή. Ο Έλληνας γκαρντ αξιοποίησε και τις 4 βολές που κλήθηκε να εκτελέσει (89-83), ενώ ο ίδιος με τρίποντο «σφράγισε» τη νίκη με 92-83.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις