Ντόρα Μπακογιάννη: Η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη σε όλους

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 16:06
A- A A+

Την ετοιμότητα της Αθήνας να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της διοργάνωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων, υπογράμμισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το σλόγκαν μας είναι απλό», είπε η κ. Μπακογιάννη: «Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Εργαζόμαστε για να κάνουμε την Αθήνα προσβάσιμη σε όλους, μια πόλη, όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι και σεβαστοί. Μια πόλη, όπου όλοι μπορούν να χαρούν».

Όπως επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, η πόλη των Αθηνών επένδυσε 18,5 εκατ. ευρώ για να γίνει πιο φιλική, πιο λειτουργική και περισσότερο προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες.

Η δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην προσπάθεια του δήμου να βελτιώσει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις δημοτικές υπηρεσίες, να εξασφαλίσει κοινωνική υποστήριξη και βοήθεια στους πολίτες και επισκέπτες με κινητικά προβλήματα, την ίδρυση αθλητικού τμήματος για αυτά τα άτομα, ενώ όπως είπε, πρόσφατα εγκαινιάστηκε εκστρατεία πληροφόρησης με πλήρη καταγραφή των κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών, των κέντρων διασκέδασης, των εστιατορίων και των καφενείων, που είναι προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρίες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή