Δριμεία επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Π. Παυλόπουλο για το Πρόγραμμα της ΚτΠ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 17:06
UPD:17:14
A- A A+

«Ο κ. Παυλόπουλος δείχνει- σκόπιμα ή από άγνοια να συγχέει το μέρος με το όλον. Συγχέει την "Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε." με το σύνολο του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Είτε το κάνει για λόγους ενδοκυβερνητικής ανακατανομής εξουσιών για τη διαχείριση του Προγράμματος, είτε επειδή πράγματι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, τους κανόνες και τη δομή του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, το γεγονός προκαλεί ανησυχία για τη δυνατότητα ταχείας προώθησης του Προγράμματος».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην οποία σημειώνεται επίσης, πως τα στοιχεία που δόθηκαν για την πρόοδο του Προγράμματος, είναι πραγματικά και αυτά που ανακοινώνει ηλεκτρονικά και στέλνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ακόμα, ότι ο στόχος του 30% για το τέλος του 2004 ήταν εφικτός όσο και δεσμευτικός.

«Το ανησυχητικό είναι –καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ- ότι ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει σκεφτεί πώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αξιοποιήσει τα έργα πληροφορικής στον χώρο ευθύνης του. Και κυρίως δείχνει να μην έχει συναίσθηση των δυσκολιών και των προβλημάτων».

«Για να χρησιμοποιήσουμε τη φρασεολογία του. Μήπως είναι μαθητευόμενος μάγος;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή