Συνάντηση Γ. Βουλγαράκη με τον αλβανό ΥΠΕΞ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 17:40
A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Καstriot Islami, είχε σήμερα το πρωί στο υπουργείο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα (16-9-04), στις 10:00 ώρα, με τον

Στη συνάντηση μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Φώτιος Νασιάκος, o διοικητής της Ε.Υ.Π., Παύλος Αποστολίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η βούληση για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης όπλων και εκρηκτικών, καθώς και της παράνομης εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων.

Όπως δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης μετά τη συνάντηση, μεταξύ των δύο χωρών έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή και παραγωγική συνεργασία, σε όλα τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, είτε αυτά λέγονται έλεγχος των συνόρων, είτε μορφή εγκληματικότητας, η οποία αφορά και τις δύο χώρες, είτε οτιδήποτε άλλο.

«Υπήρχε μία πολύ καλή συνεργασία στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή και με βάση την πολύ καλή εμπειρία που αποκτήθηκε αυτή την περίοδο. Η συνεργασία μας θα προχωρήσει σε όλους τους τομείς με βάση τον σεβασμό που έχουμε ο ένας προς τον άλλο, σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Βουλγαράκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, αφού έδωσε συγχαρητήρια για τη πολύ καλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, επισήμανε μεταξύ άλλων, πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

«Υπήρχαν γεγονότα ξεχωριστά γεγονότα που δεν μπορούν να ανακόψουν το πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο λαούς μας. Να ξέρετε να είστε βέβαιοι πως εμείς πολύ φρόνιμα θα παλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα ανακύψουν», είπε ο κ. Ιslami κάνοντας εμμέσως αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια μετά τον αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδας – Αλβανίας.

Ο αλβανός υπουργός χαρακτήρισε υποδειγματική τη συνεργασία των δύο χωρών η οποία θα αποτελέσει υπόδειγμα και για τις υπόλοιπες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Βαλκανικής, ώστε, όπως τόνισε, να εγγυηθούμε για την ελεύθερη και νόμιμη διακίνηση των Αλβανών». «Καθετί άλλο είναι αναληθές», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Islami.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή