Ρυθμίσεις και οδηγίες για την ημέρα της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 17:49
A- A A+

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή του ΟΑΚΑ, αύριο ημέρα διεξαγωγής της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, από τις 17:00 ως και τη 01:00 π.μ. του Σαββάτου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων (εκτός των διαπιστευμένων) επί της λεωφόρου Κύμης, από τον κόμβο της Αττικής Οδού, ως την οδό Τραλλέων.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στις οδούς: Σπύρου Λούη, από τη Λεωφ. Κηφισίας έως τη Λεωφ. Κύμης, Νερατζιωτίσσης, από τη Λεωφ. Κύμης έως την Αττική οδό, Αρτέμιδος από τη Νερατζιωτίσσης έως τη Πιτταρά και στην επέκταση της Γ. Πιταρά, από την Αρτέμιδος έως τη Σπύρου Λούη.

Δεν προβλέπονται ειδικά μέτρα επί της λεωφόρου Κηφισίας, ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους κατά μήκος των λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Κηφισίας από τις απογευματινές ώρες αύριο, έως τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου και ταυτόχρονα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να υπακούουν στις υποδείξεις των Τροχονόμων, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη να διευκολύνουν την κίνηση προς και από το ΟΑΚΑ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής «ΑΘΗΝΑ 2004» εν όψει της τελετής έναρξης, η προσέγγιση και είσοδος στο ΟΑΚΑ θα επιτρέπεται αύριο μόνο στους κατόχους εισιτηρίου Τελετής Έναρξης. Ακόμη και τα μέλη της Παραολυμπιακής οικογένειας, όπως επίσης και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, θα πρέπει να είναι κάτοχοι εισιτηρίου.

Επιπρόσθετα, κατ’ εξαίρεση αύριο, δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση του κοινού στο Common Domain (περιβάλλοντα χώρο) του ΟΑΚΑ, χωρίς την κατοχή εισιτηρίου.

Η προσέλευση των θεατών θα πρέπει να γίνει εγκαίρως -περίπου δυο ώρες πριν από την έναρξη- δεδομένου ότι στις εισόδους του ΟΑΚΑ θα γίνεται συστηματικός έλεγχος ασφαλείας. Για να διευκολυνθεί ο έλεγχος και η είσοδος, θα πρέπει οι θεατές να έχουν μαζί τους μόνο τα απαραίτητα προσωπικά τους είδη και να αποφύγουν τις ογκώδεις τσάντες.

Τέλος, για την ταχύτερη και πιο άνετη μετακίνηση τους προς και από το ΟΑΚΑ, συνιστάται στους θεατές να επιλέξουν τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός Σιδηρόδρομος και Παραολυμπιακές Λεωφορειακές Γραμμές).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή