Αγνοια Ρουσόπουλου σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση για την «Αθήνα 2004»

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 15:02
UPD:15:07
A- A A+

Σε ερώτηση για το αν έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στην «Αθήνα 2004» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/17/960396.htm , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, δήλωσε άγνοια επι του θέματος.

Σημείωσε μάλιστα, πως στο τελευταίο πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής (το οποίο παρέλαβε ο πρωθυπουργός ως υπουργός Πολιτισμού και αναφέρεται στη διαχειριστική περίοδο 2001 – 2002) που κατετέθη στις 29/4/2004, δεν παρουσιάζεται κάποια παρανομία. Στα συμπεράσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, διαπιστώνεται ότι η γενική διαχείριση της εταιρείας υπήρξε σύμφωνη με τις διέπουσες νομοθεσίες, κανονιστικές διατάξεις και κανόνες της χρηστής εταιρικής διαχείρισης.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πάντως, πως η Ελεγκτική Επιτροπή όταν ολοκληρώσει το πόρισμά της θα το καταθέσει στη Βουλή, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ΠΕΧΩΔΕ και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Σε κάθε περίπτωση –υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- και σε κάθε οργανισμό, ο έλεγχος ως προς την οικονομική διαχείριση θα γίνεται με αυστηρότητα. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Αυτό είναι το αιτούμενο από όλους τους Έλληνες πολίτες». «Ο έλεγχος λοιπόν είναι σε εξέλιξη και στο τέλος του 2005 θα υπάρχει αποτύπωση όλης της διαχειριστικής περιόδου», κατέληξε ο κ. Ρουσόπολος.

Διευκρινίζεται ότι η Ελεγκτική Επιτροπή είναι το αρμόδιο όργανο για την άσκηση του έργου του οικονομικού ελέγχου, και η σύνθεση της ορίζεται με νόμο του '98.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή