Ασφαλέστερο Gmail υπόσχεται η Google

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 13:13
UPD:13:13
SHUTTERSTOCK

Η κρυπτογράφηση HTTPS είχε εισαχθεί από την Google στο Gmail ήδη από το 2010, αλλά στα πλαίσια των βελτιώσεων της υπηρεσίας, ο χρήστης δεν θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα απενεργοποίησής της.

A- A A+

Η Google ανακοίνωσε τη βελτίωση των παραμέτρων ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail, της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί ασφαλή σύνδεση HTTPS από οπουδήποτε γίνεται έλεγχος ή αποστολή ενός e-mail. Δηλαδή είτε η πρόσβαση στο λογαριασμό γίνεται μέσω ενός οικιακού δικτύου ή μέσω ενός δημόσιου δικτύου Wi-Fi και ανεξάρτητα από το είδος της συσκευής που χρησιμοποιείται.  

Η κρυπτογράφηση HTTPS είχε εισαχθεί από την Google στο Gmail ήδη από το 2010, αλλά στα πλαίσια των βελτιώσεων της υπηρεσίας, ο χρήστης δεν θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα απενεργοποίησής της. Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας που έχει εισαχθεί αφορά την εισαγωγή κρυπτογράφησης, κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος, όταν αυτό κινείται εσωτερικά εντός των servers και των data centers της Google.

Αν και στην ανακοίνωση της εταιρείας δεν κατονομάζεται, η κίνηση αυτή γίνεται ώστε να εξουδετερωθεί η τακτική της NSA (National Security Agency) να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών, όταν αυτά μετακινούνται μεταξύ των data centers της Google. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η εν λόγω κίνηση ήταν «κορυφαίας προτεραιότητας, μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού», δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις που πραγματοποίησε ο Edward Snowden.

Προτεινόμενα για εσάς