Τουρκικό «μπλόκο» στο Twitter, λίγο μετά τα όγδοα γενέθλιά του

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 10:24
UPD:10:24
EPA/ANDREW GOMBERT

Στην Τουρκία υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με tweet της ίδιας της υπηρεσίας, είναι δυνατή ακόμα η αποστολή tweets, μέσω SMS.

A- A A+

Μπλοκάρισμα της χρήσης του Twitter στην Τουρκία αναφέρουν χρήστες στη χώρα, μία ημέρα αφού το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο/ υπηρεσία microblogging «γιόρτασε» τα όγδοα γενέθλιά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, χρήστες στην Τουρκία οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στη σελίδα δρομολογούνται σε μία ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών της χώρας, η οποία επικαλείται τέσσερις εντολές δικαστηρίου πάνω στις οποίες βασίζεται το «μπλόκο».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα «εξαφάνιζε» το Twitter, εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνησή του. Τις τελευταίες εβδομάδες χρήστες είχαν «ανεβάσει» καταγραφές συνομιλιών και έγγραφα που υποδείκνυαν διαφθορά στον στενό «κύκλο» του Ερντογάν».

Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί ξανά στο ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης σελίδων κοινωνικής δικτύωσης πριν λίγες εβδομάδες. Αν και ο τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Ερντογάν επανέλαβε τους ισχυρισμούς του. «Η διεθνής κοινότητα μπορεί να πει ό,τι θέλει. Δεν με νοιάζει. Όλοι θα δουν πόσο ισχυρή είναι η τουρκική δημοκρατία» είπε σε συγκέντρωση στη βορειοδυτική Τουρκία.

EURONEWS

Στη χώρα υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με tweet της ίδιας της υπηρεσίας, είναι δυνατή ακόμα η αποστολή tweets, μέσω SMS.

Τα όγδοα γενέθλια του Twitter

Το Twitter «γιόρτασε» χθες τα όγδοα γενέθλιά του, δίνοντας στους χρήστες να κάνουν ένα «ταξίδι στο παρελθόν», αναζητώντας μέσω ενός ειδικού εργαλείου το πρώτο tweet τους. Το συγκεκριμένο εργαλείο, επιτρέπει επίσης σε έναν χρήστη να αναζητήσει τα πρώτα tweets και άλλων χρηστών, όπως πολιτικών, ηθοποιών, δημοσιογράφων κ.α, δυνατότητα που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στην κοινότητα των χρηστών, που αναζητούν τις «αρχές» λογαριασμών διασήμων.

 

Προτεινόμενα για εσάς