Αντιδράσεις για την επίθεση στον Π. Μανδραβέλη

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 19:45
UPD:19:50
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ο Πάσχος Μανδραβέλης (φωτ. αρχείου) από το Πανεπιστήμιο, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

A- A A+

Ζημιές στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, που ήταν σταθμευμένο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προκάλεσαν σήμερα ομάδα αγνώστων. 

Ο Πάσχος Μανδραβέλης ήταν καλεσμένος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για να μιλήσει σε εκδήλωση, σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπήκαν μέσα στην αίθουσα περίπου 20 άτομα, τα οποία φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν φραστικά στον Πάσχο Μανδραβέλη και λίγο μετά την φραστική επίθεση αποχώρησαν. 

Ωστόσο λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ο Πάσχος Μανδραβέλης από το Πανεπιστήμιο, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.

Καταδικάζει την επίθεση η Νέα Δημοκρατία

Η Ν.Δ. καταδίκασε την επίθεση, από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και ζητεί την καταδίκη της πράξης αυτής και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη που έγινε σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Πάτρα.

Οι τραμπουκισμοί και οι φασιστικές πρακτικές στοιχείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσβάλλουν βάναυσα τη Δημοκρατία μας.

Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τέτοιες ενέργειες βίας και ακροτήτων να καταδικαστούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΑΣΟΚ: Στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών, δεν τραμπουκίζονται

Και το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Πάσχου Μανδραβέλη λέγοντας ότι στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών δεν τραμπουκίζονται.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη και απρόκλητη επίθεση στον δημοσιογράφο κ. Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση στην Πάτρα.   

Στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών, δεν τραμπουκίζονται.

Αυτοί που δήθεν δηλώνουν αριστεροί, με τις πράξεις αυτές απλά προωθούν τον εκφασισμό του δημόσιου βίου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουμε τοίχος προστασίας στις βασικές αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή