Η Oculus VR αποκαλύπτει το νέο Rift

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 12:37
UPD:12:37
Oculus VR

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Rift/ DK2 δεν θα είναι το τελικό προϊόν που θα καταλήξει στους καταναλωτές, ωστόσο αποτελεί το βασικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα «χτιστεί» ο εξοπλισμός των συσκευών εικονικής πραγματικότητας για το μέλλον. 

A- A A+

Η Oculus VR ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του Rift, του headset εικονικής πραγματικότητας, το οποίο θα διατεθεί από τον Ιούλιο σε developers, έναντι του ποσού των 350 δολαρίων.

Το Oculus Rift, το οποίο αποκαλείται από τους κατασκευαστές του και DK2 (Developers Kit 2), βασίζεται στο πρωτότυπο Crystal Cove, το οποίο με τη σειρά του πρωτοπαρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το headset εικονικής πραγματικότητας της Oculus αποτελείται από δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης (960x1080 pixels), οι οποίες καλύπτουν τα μάτια του χρήστη. Πρόκειται για οθόνες τεχνολογίας OLED, με low-persistence, που επιτρέπει τη μείωση της θολής κίνησης και της αφύσικης κίνησης αντικειμένων, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διαφάνεια, την απόδοση και την αντίθεση των χρωμάτων.

Η κάθε μονάδα συνοδεύεται από μία εξωτερική κάμερα που χρησιμεύει για τον «εντοπισμό» της θέσης του κεφαλιού και η οποία επιτρέπει στον χρήστη να αυξομειώσει την προοπτική του εικονικού κόσμου.

Επιπλέον, η Oculus VR έχει βελτιώσει τη διαδικασία προσανατολισμού του headset, έχει προσθέσει μία θύρα USB, ενώ προσφέρει και εργαλεία για καλύτερο έλεγχο σε λανθάνουσα κατάσταση. Επίσης, το DK2 υποστηρίζει ένα επανασχεδιασμένο SDK και περαιτέρω βελτιστοποίηση για τα Unity και Unreal Engine 4.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Rift/ DK2 δεν θα είναι το τελικό προϊόν που θα καταλήξει στους καταναλωτές, ωστόσο αποτελεί το βασικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα «χτιστεί» ο εξοπλισμός των συσκευών εικονικής πραγματικότητας για το μέλλον. Επίσης, τονίστηκε ότι όλο το περιεχόμενο που θα αναπτυχθεί για το Rift, σε αυτή τη φάση, θα είναι διαθέσιμο και για τους τελικούς χρήστες του προϊόντος.

Η ανακοίνωση του Oculus Rift έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Morpheus VR headset, το οποίο η Sony προορίζει να συνεργαστεί με την κονσόλα νέας γενιάς PlayStation 4.

Προτεινόμενα για εσάς