Απόσυρση της διάταξης για ψευδή περιστατικά ρατσιστικής βίας

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 11:21
UPD:12:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε την απόσυρση της ρύθμισης του άρθρου 19 με την οποία θα απελαύνεται όποιος καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές.

A- A A+

Αποσύρεται τελικά από τον Κώδικα Μετανάστευσης η ρύθμιση του άρθρου 19 με την οποία θα απελαύνεται όποιος καταγγέλλει εγκληματικές πράξεις ή περιστατικά ρατσιστικής βίας που δεν αποδεικνύονται από τις αρχές. Την απόσυρση της επίμαχης διάταξης ανακοίνωσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ευμενή σχόλια από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δημιουργήθηκε θόρυβος και λάθος εντυπώσεις για την σκοπιμότητα της νομοτεχνικής ρύθμισης. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποτρέψουμε κανένα από το κάνει καταγγελία για εγκληματικές πράξεις ή ρατσιστική βία. Επίσης οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ερευνούν κάθε καταγγελία. Εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη», τόνισε ο Λ. Γρηγοράκος.

ΒΟΥΛΗ

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη διάταξη εισήχθη το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο, που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Το πρωί της Τετάρτης ο Λ. Γρηγοράκος την απέσυρε, λίγες ώρες αργότερα την επανέφερε με άλλη διατύπωση και τελικά αποσύρθηκε σήμερα το πρωί.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή