Πόλο: Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου η Χίος

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 19:29
UPD:19:38
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Η Χίος εξασφάλισε για έκτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 19-18 στη διαδικασία των πέναλτι, ύστερα από έναν εντυπωσιακό προημιτελικό η κανονική διάρκεια του οποίου έληξε 9-9.

Αν και αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Μπεριστιάνο, η Χίος είχε την πρωτοπορία στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε να προηγείται ακόμη και με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (5-1), απέναντι στο «τριφύλλι» που είχε την ατυχία να δει τον Γιώργο Αφρουδάκη να αποχωρεί τραυματίας προς το τέλος της πρώτης περιόδου, όμως σταδιακά ανέκαμψε.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Κώστας Λούδης «επιστράτευσε» τον Αφρουδάκη και φάνηκε να δικαιώνεται, όταν ο Παπαδόγκωνας έβαλε μπροστά στο σκορ, για πρώτη φορά, τον Παναθηναϊκό (9-8), 18΄΄ πριν τη λήξη. Η Χίος όμως κέρδισε αποβολή και δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παππάς ισοφάρισε σε 9-9 και έστειλε το ματς στα πέναλτι, αφού πλέον έχει καταργηθεί η παράταση.

Ταυτόχρονα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στην ίδια φάση. Εν τέλει χρειάστηκε να εκτελεστούν 26 πέναλτι και να χάσουν δύο φορές οι γηπεδούχοι την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση, από ισάριθμες αποκρούσεις του Χρονόπουλου, για να γίνει το τελικό 19-18 με τον Γαλανόπουλο να λέει «όχι» στον Στελλάτο και τον Γιώργο Φουντούλη να ευστοχεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις