Χάντμπολ: Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 19:14
UPD:19:40
EUROKINISSI/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Κυπελλούχος Ελλάδας, για τρίτη φορά στην ιστορία της, στέφθηκε η ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» νίκησε 18-16 τον Διομήδη Άργους στον τελικό της διοργάνωσης, στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, και διατήρησε τον τίτλο που κατάκτησε πέρυσι.

EUROKINISSI/ACTION IMAGES

Η Ένωση, η οποία προηγήθηκε 11-7 στο ημίχρονο, είχε αναδειχθεί για πρώτη φορά κυπελλούχος Ελλάδας το 2009, ενώ ο σημερινός ήταν συνολικά ο πέμπτος τίτλος για τους «κιτρινόμαυρους». 

Ο αγώνας ξεκίνησε με άγχος και νευρικότητα και από τους δύο αντίπαλους, που άργησαν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το πρώτο γκολ πέτυχε η ΑΕΚ και έκτοτε διατήρησε το προβάδισμα, με τον Διομήδη να απαντά συνεχώς και να ισοφαρίζει ως το 4-4, για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων η μετέπειτα νικήτρια στο 19:00 και να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο με διαφορά τεσσάρων τερμάτων.

Σε αυτό το διάστημα την Ένωση οδηγούσαν οι διεθνείς Τσιλιμπάρης, που είχε προλάβει να κάνει 12 αποκρούσεις και ο Μπακαούκας, ο οποίος είχε σημειώσει περισσότερα από τα μισά (έξι) γκολ της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διομήδης βελτίωσε την άμυνά του αλλά στην επίθεση εξακολουθούσε να πάσχει και ως εκ τούτου η ΑΕΚ διατήρησε προβάδισμα με (τουλάχιστον) τρία γκολ ως το 52:00, όταν ο Μαραγκός μείωσε σε 13-15, αλλά οι Ράκσεβιτς και Αλβανός δεν επέτρεψαν να μπει η ομάδα τους σε περιπέτειες και την οδήγησαν στη νίκη και τον τίτλο. 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις