Προειδοποίηση Συρίας μετά τις ισραηλινές επιδρομές στα Υψίπεδα του Γκολάν

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 14:16
UPD:15:03
REUTERS/RONEN ZVULUN

Στη φωτογραφία, Ισραηλινοί στρατιώτες και κινητές μονάδες του πυροβολικού βρίσκονται κοντά στην πόλη Katzrin, στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

A- A A+

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα εναντίον συριακών στρατιωτικών θέσεων κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις.

«Η επανάληψη τέτοιου είδους ενεργειών απειλούν την ασφάλεια της περιοχής», προειδοποίησαν οι συριακές δυνάμεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο τη «σταθερότητα» στην περιοχή και κατηγορούν το Ισραήλ ότι «απειλεί» την «ασφάλεια» στη Μέση Ανατολή.

«Προειδοποιούμε το Ισραήλ για τις απεγνωσμένες προσπάθειες που ωθούν στην κλιμάκωση και την ένταση», αναφέρει ο συριακός στρατός διευκρινίζοντας ότι τα πυρά πυροβολικού και οι επιδρομές έπληξαν τη συριακή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον στρατό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, «Αυτή η νέα επίθεση έχει ως στόχο να αποτρέψει την προσοχή από τις συνεχείς νίκες του συριακού στρατού, κυρίως από το κατόρθωμα του Γιαμπρούντ, που κατάφερε σκληρό πλήγμα στις δυνάμεις των τρομοκρατών και σε όσους τούς υποστηρίζουν, με επικεφαλής τη σιωνιστική οντότητα...», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή